Het kiezen en vinden van de geschikte BH is voor sommigen vrouwen een hele opgave. Soms is de omvang perfect maar past de cup niet of andersom. Sommige vrouwen zijn gezegend met volle borsten, en daarbij is het zoeken van een geschikte BH helemaal een ramp. Maar wanneer zit hij nou echt goed? 

BH
Photo by Pablo Heimplatz

Het vinden van de juiste BH kost veel tijd, en zelfs wanneer we de juiste maat hebben gevonden betekent dit nog niet dat alle BH’s in die maat ons goed zullen zitten. TNS Dimarso heeft een onderzoek gedaan onder 227 vrouwen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Deze vrouwen werden nauwkeurig opgemeten. En wat bleek? 70% van de vrouwen droeg de verkeerde maat! Om je een beetje op weg te helpen zodat je kunt herkennen of jij tot deze groep behoort zijn hier een aantal punten waar je het aan kunt herkennen.

BH Beugel

Prikt de beugel constant in je huid? Dat is een teken dat jij een te kleine maat hebt gekocht. Een juiste BH voor jouw borsten kan namelijk nooit in je huid prikken. Tegenwoordig dragen veel vrouwen een beugelloze BH of zelfs een bralette om prikkende en vervelende beugels te vermijden. Misschien is de oplossing heel simpel en draag jij wel gewoon een te kleine maat.

Afzakkende bandjes

Er is niks vervelender dan afgezakte bandjes. Soms kan het betekenen dat je ze puur en alleen strakker moet aantrekken, maar in veel gevallen betekent het dat je een BH draagt die te breed is voor jouw figuur. Je zult merken dat wanneer jij de juiste maat draagt, dit niet meer zal gebeuren.

Afdrukken

Soms kopen we BH’s waarvan de omvang eigenlijk te strak is. Als we aan het einde van de dag eindelijk de BH uit kunnen doen, staan de bandjes nog op je huid. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Als je de BH al op de laatste haakjes hebt, kun je beter overwegen om de volgende keer voor een iets grotere omvang te gaan.

Rug- en nekpijn

Vaak geven we onze pijntjes de schuld aan een verkeerde houding, maar wist je dat rug- en nekklachten ook veroorzaakt kunnen woorden door het dragen van de verkeerde BH maat? Wanneer je bent gezegend met volle borsten zul je merken dat je een goede ondersteunende BH nodig hebt. Wanneer je een te grote of te kleine maat draagt krijgen je borsten niet de juiste steun en daardoor krijg je pijn.

Lees ook: Zo weet je wanneer je BH aan vervanging toe is