Griepsymptomen duren gemiddeld een week, maar erge symptomen duren gelukkig wat korter. Het kan zijn dat je de dagen erna nog erg vermoeid bent of dat je een met een kuchje blijft rondlopen. Anyhow, de griep hebben is super vervelend. Daarom geven wij je 8 tips om snel van de griep af te komen.

#1 Blijf thuis

Je lichaam heeft al je energie nodig om tegen de virussen in je lichaam te vechten. Dit betekent dat je je dagelijkse taken even aan de kant moet zetten. Je kan de neiging hebben om boodschappen te gaan doen, je huis schoon te maken of de was te doen. Toch kan je hier echt beter mee wachten tot je helemaal weer de oude bent. Plus, als je thuis blijft besmet je ook geen anderen!

#2 Hydrateren

Eén symptoom van de griep is koorts, wat ervoor zorgt dat je erg gaat zweten. Het kan ook zijn dat je moet overgeven. In beide gevallen verliest je lichaam een hoop vocht en moet dit weer aangevuld worden. Drink dus veel water en kruidenthee (met honing). De honing kan een verzachtende werking hebben bij keelpijn. Twee dingen die je absoluut moet vermijden zijn alcohol en cafeïne.

snel van de griep af komen

#3 Slaap veel

Slaap is het beste medicijn tegen de griep. Je favo Netflix show kijken is niet per se slecht, maar zorg er wel voor dat je een goede nachtrust krijgt. Ga eerder naar bed dan je normaal zou doen en blijf langer liggen.

#4 Adem rusting

Het kan lastig zijn om te slapen als je continu moet hoesten of een verstopte neus hebt. Deze tips om te ademen kunnen daarbij helpen:

  • Gebruik een extra kussen zodat je ‘rechtop’ slaapt
  • Slaap met een diffuser in je kamer
  • Neem een warme douche of bad voor je gaat slapen

#5 Eet gezond

Het kan verleidelijk zijn om een bak ijs naar binnen te lepelen maar je lichaam heeft goede voedingsstoffen nodig om beter te worden. Vers fruit en groenten zijn in dit geval je grootste vriend omdat er veel vitaminen en mineralen in zitten. Het kan zijn dat je geen trek hebt, maar toch is het belangrijk om regelmatig wat te eten.

snel van de griep af komen

#6 Gebruik een diffuser

Droge lucht kan de symptomen erger maken. Een diffuser maakt de lucht vochtiger wat de symptomen verlicht.

#7 Eet een lepel honing bij een zere keel

Honing is een natuurlijk geneesmiddel bij een zere keel. Je kunt de honing ook door de thee doen, dan zorg je tegelijkertijd voor hydratatie. Side note: kinderen onder de 1 jaar oud mogen geen honing eten.

#8 Blijf positief

Vaak vergeten we hoeveel invloed onze emoties hebben op hoe we ons fysiek voelen. Hoewel je een verstopte neus niet weg kan lachen, is het belangrijk om een positieve mindset te houden.

snel van de griep af komen

In het kort

Het beste wat je tegen de griep kunt doen is veel slapen, rusten en water en thee (met honing) drinken. Als je er vroeg bij bent, kan je optijd rust pakken waardoor je minder lang ziek zult zijn. De meeste symptomen zullen in twee weken voorbij zijn. Mocht je na twee weken nog ziek zijn, of mocht je plots veel last krijgen van de symptomen, dan is het slim om langs de huisarts te gaan.

Lees ook: Deze voedingsmiddelen horen sowieso thuis in een gezond eetpatroon