Als je binnenkort moet bevallen ben je waarschijnlijk bezig met het inrichten van de babykamer, het in elkaar zetten van de winkelwagen en het vullen van je vluchtkoffer. Het laatste waar je aan denkt, is je make-up look van de dag dat je gaat bevallen. Of toch niet? Blijkbaar zijn make-up tutorials voor je bevalling een ware trend op TikTok.

bevalling make-up tutorial
Bron: TikTok

Voorbereiding op bevallen

Je bevalling is waarschijnlijk één van de zwaarste dingen die je op fysiek vlak gaat meemaken. Geen wonder dat je veel bezig bent met de voorbereiding, want je wil het jezelf natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken. Dat betekent dat je van alles zal moeten vastleggen in een bevallingsplan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan én dat je veel bezig bent met de voorbereiding van de rest er omheen. Wel of geen bad, geurkaarsjes en een fijne playlist met muziek waar je blij van wordt. Hetgeen wat niet op je lijstje zou moeten staan: make-up. Toch is dit bij veel vrouwen wel het geval.

Make-up tutorials op TikTok

Tegenwoordig zijn de perfecte plaatjes op social media het allerbelangrijkste. Helaas geldt dit inmiddels ook voor het moment dat je gaat bevallen. Waarschijnlijk post je namelijk na de bevalling een plaatje met je baby en alles waar jij aan kunt denken is misschien wel dat je daar perfect op wil staan. Helemaal fabulous zoals je op andere plaatjes voorbij ziet komen! Daar hoort een make-up lookje bij. Om deze reden worden bevalling make-up tutorials op TikTok steeds populairder. Wanneer je een kleine zoektocht start op het platform kom je al snel verschillende tutorials tegen van zwangere vrouwen.

@mrs.stouty38 #fyp #labour #birth #nofucksgiven #makeupless ♬ Funny Song – Cavendish Music

Doen waar je je goed bij voelt

Het lijkt hierdoor misschien heel normaal, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. We snappen allemaal wel dat je er misschien helemaal geen zin in hebt om een laag foundation, blush en een mascara op te doen wanneer je de weeën ligt weg te puffen. Ben je zwanger en word je een beetje onzeker van dit soort video’s? Onthoud dan dat het ook goed is als je dit gewoon niet doet. Je levert een behoorlijke prestatie als je bevalt, dus dat plaatje op Instagram is hoe dan ook mega bijzonder.

Lees ook: 5 redenen waarom mannen ook aankomen tijdens zwangerschap