Ben jij niet vies van een rood wijntje, of ben jij er helemaal weg van? Dan hebben we goed nieuws, want volgens onderzoek blijkt hét niet alleen heerlijk te zijn, maar ook heel goed! Ja-ha!

Is rode wijn slecht of goed voor je
Bron: Unsplash

Rode wijn, goed of niet?

De meningen over rode wijn lopen nogal uiteen. De een beweert dat een glaasje rood per dag geen kwaad kan terwijl de ander aangeeft dat het goed voor je is. Wij hebben goed nieuws, vind jij het lekker om een rood wijntje in te schenken of zelfs meerdere? It’s your lucky day, want het is onderzocht en het is zelfs goed voor je. Wij vertellen je waarom.

Schenken maar!

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat rode wijn gezond is. Maar huh, voor wat dan? Je zou het misschien niet direct denken, maar het drinken van rode wijn zou een positief effect hebben op je gebit en mondgezondheid. De druivenschil en –pitten in rode wijn bevatten namelijk hoge hoeveelheden van chemische stoffen die bacteriën tegengaan en gaatjes voorkomen.

Maar, de suikers dan?

Ja, veel wijnen bevatten veel suikers en zuren die het gebit en de kleur van de tanden aantasten. Daarnaast leidt overmatig gebruik van alcohol tot hoge bloeddruk, leverproblemen en onvruchtbaarheid. Daarom is dagelijks, één glas rode wijn per dag voldoende om je tanden gezond te houden. En met één glas, bedoelen we een normaal wijn glas met de normale hoeveelheid. Niet al te gek doen. Want eh… je weet wat ze zeggen: te veel is nooit goed.