Laten we eerlijk zijn: niemand krijgt het warm bij de gedachte van een bezoek aan de notaris. Je doet liever iets anders met je vrije middag of ochtend. Maar dat neemt niet weg dat het werk dat notarissen leveren ontzettend belangrijk is. Zet je daarom even over de afkeer heen en zorg ervoor dat jij je juridische en financiƫle zaken helemaal op orde hebt. Bovendien is het beroep van een notaris helemaal niet zo saai. De beroepsgroep beschermt in feite de rechten en vrijheden van de gewone burger. Een nobele taak waar eigenlijk iedereen maar wat graag gebruik van maakt.

Minder stress en een gelukkiger leven

Wist je dat een aanzienlijk deel van de mentale problemen ontstaat door stress over geldzaken? Zelfs mensen die in feite geld genoeg op de bank hebben staan ondervinden deze problemen. Vaak ontstaan de zorgen om geld door onzekerheid over de toekomst. Je neemt deze zorgen weg door gebruik te maken van de diensten die de notaris aanbiedt. Zorg ervoor dat jouw bezittingen bij de juiste mensen terechtkomen. Of regel alles tot in de puntjes tussen jouw en je partner. Hierdoor weet je zeker dat alles goed georganiseerd is, zelfs als het allemaal tegenzit. Het voorkomt een hoop zorgen, verbetert je nachtrust en je gaat ontspannen door het leven.

De overeenkomst tussen jou en je partner onder de loep nemen

Vroeger was het huwelijk de enige optie voor twee geliefden die besluiten om hun leven samen door te brengen. Zonder echtverbintenis samenwonen was ongehoord en je werd meteen een soort paria. Inmiddels zijn we allemaal wat vrijer gaan denken en bepaal je dergelijke zaken helemaal zelf. Maar het huwelijk was wel een zeer uitgebreid contract met een hele waslijst aan
overeenkomsten. Als echtpaar haalde je daar ook veel voordeel uit. Inmiddels zijn er alternatieven zoals het geregistreerd partnerschap en de samenlevingsovereenkomst. Met name de laatste is veel beperkter. Een geregistreerd partnerschap is in een aantal gevallen min of meer te vergelijken met het huwelijk. Maar er is onderling behoorlijk wat verschil. Jullie bepalen voor een groot deel zelf hoe de overeenkomst er uit komt te zien. Samen met de notaris ga je om tafel zitten zodat alles geregeld is zoals jullie wensen.

Een notaris is helemaal niet zo duur als veel mensen denken

Notarissen houden zich bezig met ingewikkelde, juridische constructies zodat onze samenleving soepel blijft draaien. Ze registreren je wensen zodat ze rechtelijke waarde hebben. Bovendien is het helemaal niet duur om je zaken bij een notaris te laten regelen. Vooral niet wanneer je goed zoekt en de voordeligste notaris bij jou in de buurt uitkiest.