Dit weekend bij Wildeburg te vinden? Is dat even mooi. Dit werkt ontzettend goed tegen het verminderen van stress. Dus, heb je de laatste tijd last van stress? Ga naar een festival.

festival gezond stress FEM FEM

Wetenschappers van het Center for Performance Science in Londen heeft 117 vrijwilligers naar festivals en concerten gestuurd om te zien wat voor het effect het heeft op stressniveaus.

Het onderzoek

Voor en na het festival of concert (beiden werden bezocht) gaven de vrijwilligers hun speeksel af. Deze monsters werden getest op het stresshormoon genaamd cortisol. Cortisol is iets wat jouw lichaam aanmaakt wanneer je onder fysieke of psychologische stress zit. Het hebben van een chronische verhoging van dit hormoon kan leiden tot het krijgen van hartziektes, diabetes, een hoge bloeddruk en impotentie.

Na het testen van de 117 vrijwilligers, kwamen de wetenschappers erachter dat de stresshormon cortisol veel lager was toen ze bij concerten en festivals aanwezig waren. So there you have it. Festivals zijn niet alleen op sociaal vlak ontzettend leuk om naartoe te gaan, maar het werkt ook stressverlagend. Dus, zien we jullie bij Lowlands?

Lees ook: je leeft langer als je regelmatig concerten bezoekt.