Natuurlijk is het hebben van een vriend ook hartstikke fijn, maar als we heel eerlijk zijn: je beste vriendin kent je als geen ander. Daten kan afschuwelijk zijn, en moeilijk. Het zou zomaar kunnen dat je opeens helemaal niks meer hoort van de man waarvan je dacht dat jullie het wel gezellig hadden samen. Maar jouw beste vriendin? Die laat je nooit in de steek.

BFF beter dan vriendje FEM FEM

De beste beschrijving is wellicht wel het volgende: ‘basically, platonic friendships are god’s gift to the world, while boyfriends are more like icing on the cake.’ Nou dat dus. Zie het hebben van een relatie als een soort extraatje die je mooi hebt meegenomen maar waar je, als het zou moeten, echt ook wel zonder zou kunnen. Je beste vriendin daarentegen? Hell no dat je zonder haar kan.

Je gaat dingen nooit overanalyseren

Vooral vervelend aan het begin van een relatie of wanneer je nog met iemand aan het daten bent. Vind hij me wel leuk genoeg? Wat bedoelt hij nou met zijn appje? Waarom hoor ik niks meer van hem? Waarom liket hij al haar foto’s op Instagram? Herkenbaar, toch? Nou, met je beste vriendin hoeft dit gelukkig niet. Als ze even niet reageert op een appje weet je dat ze het waarschijnlijk even druk heeft. Ze zal nooit zorgen voor mixed signals en is altijd straight to the point.

Je bent compleet jezelf

Naarmate je relatie vordert, hoe meer je je op je gemak gaat voelen maar toch is het anders met een beste vriendin. Bij haar heb je geen schaamte. Durf je je op je lelijkst te zijn want jullie hebben toch al alles met elkaar mee gemaakt. Ze heeft zelfs vast ooit je haar voor je vast gehouden toen je kotsend boven een wc hing na iets te veel shotjes.

Ze is altijd eerlijk

Is je haar raar geknipt? Staat een bepaalde kleur je eigenlijk absoluut niet? Je outfit niet echt flatteus? Zij zegt het tegen je.

Jullie supporten elkaar met alles

Of het nou iets werk gerelateerd is, een ruzie die zij heeft met een ander of met het uitschelden van alle mannen die jou hebben belazerd – zij is jouw nummer 1 supporter. En jij die van haar.

Jullie kunnen ruzie maken als de beste

En weten dat het daarna weer hartstikke oké is en er zelfs later nog grapjes over maken. Als je over een vorige ruzie begint met je partner kan dat juist weer slecht uitpakken.

Ze zal je hart niet breken

Wellicht wel het allerbeste aan het hebben van een BFF: zij zal nooit jouw hart breken zoals een partner dat kan als een relatie niks wordt.

Lees ook: de leukste spel om met je vriendinnen te spelen. Het is hilarisch, echt. Dit wil je.