Puistjes, we all know hoe vervelend het is. Het maakt niet uit waar ze zitten, je wordt er gillend gek van. En wat moet je dan gebruiken om ze tegen te gaan? Er staan duizenden crèmes, middeltjes etc in de winkels, die er zogenaamd voor zouden zorgen dat ze weggaan. Maar wist je dat voeding ook een hele grote rol speelt? Nu weten we dat niet iedereen een strikt dieet volgt maar wij hebben wel een nieuwe tip voor je, bietensap.

rode bietensap
Beetroot juice and fresh beetroot on rustic wooden table

Onzuiverheden

Helaas kunnen puistjes op veel verschillende plekken van je lichaam verschijnen. Je gezicht is natuurlijk de meest bekende, maar veel mensen krijgen het ook op hun rug en armen bijvoorbeeld. Er zijn verschillende redenen waarom je last krijgt van onzuiverheden. Zo hebben hormonen ontzettend veel effect op je huid, maar eten kan ook een grote rol spelen.

Helaas is het wel zo dat de ene persoon er meer last van heeft dan de ander. Het kan erg oneerlijk voelen, als jij een onzuivere huid hebt en je vriendin helemaal ‘puistloos’ is. Maar lucky for you gaat er nu een hele leuke tip op TikTok rond die écht lijkt te helpen!

De tip van TikTok

Het kan zijn dat je de video al voorbij hebt zien komen op TikTok, maar bietensap blijkt het nieuwe wondermiddel voor puistjes en littekens te zijn. @serenaverbon geeft op TikTok de tip om bietensap te drinken, en ze legt ook precies uit waarom. “Oke, iedereen die last heeft van acne en vooral ook littekens ten gevolge van acne, even opletten want deze video is voor jou,” vertelt ze in de video.

Ze vertelt vervolgens dat ze 3 maanden lang elke ochtend een shot glaasje rode bietensap van Zonnatura nam op een lege maag. En laat vervolgens foto’s zien van de before en after. Je ziet dat alle littekens en puistjes compleet verdwenen zijn op haar rug.

@serenaverbon 1 klein shotglaasje op een lege maag, elke dag, 3 maanden lang, en toen waren m’n oude acne littekens verdwenen als sneeuw voor de zon. #nederlands #nederland #nederlands #nltiktok #tiktoknl #beetrootjuice #bietensap ♬ original sound – Serena Verbon

Hoe kan dit?

Het is heel erg logisch dat je jezelf nu af vraagt hoe dit eigenlijk kan. Het klopt namelijk echt dat bieten een ‘wondermiddel’ zijn zoals Serena vertelt in haar video. Dit komt omdat bieten een hoge concentratie aan anti-oxidant betalaine hebben en een sterk ontgiftende eigenschap, wat ervoor zorgt dat sommige schadelijke stoffen naar de darmen worden vervoerd. Bieten zijn dus perfect detox food.

Daarnaast zitten rode bieten ook vol met verschillende vitamines, waaronder vitamine A, B1, B2, B6 en C, magnesium, fosfor, calcium en natrium.

Geen hard bewijs

Ondanks dat we veel positieve verhalen horen over de werking van bietensap is er helaas nog geen hard bewijs, volgens Dr Jetske Ultee, wie onderzoekarts in de cosmetische dermatologie is. Ondanks dat er wel veen antioxidanten in zitten zijn er nog een studies die de effecten van rodebietensap of bietensupplementen op huidklachten onderzoeken. Maar proberen kan zeker geen kwaad.

Lees ook: Roze bietenspread ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens verassend lekker