De anticonceptiepil: iedereen kent de voordelen, maar ook de nadelen. Hoewel de pil het meest gebruikte anticonceptiemiddel is voor vrouwen, zijn er veel bekende bijwerkingen zoals misselijkheid en hoofdpijn. De pil heeft echter ook een aantal bijwerkingen waarvan veel mensen niet eens afwisten. En die bijwerkingen zijn behoorlijk shocking. 

bijwerkingen pil
Bron: Pexels

Minder bloedverlies tijdens menstruatie

Het gebeurt niet bij iedereen, maar het komt vaak voor dat je minder bloed verliest tijdens je ongesteldheid als je aan de pil zit. Dit komt door de hormonen die de voering van de baarmoeder dunner maken. Good news, toch?

Minder pijn tijdens de seks

Volgens onderzoeken wordt je vagina soepeler door de anticonceptiepil. Daardoor heb je minder pijn tijdens de seks dan vrouwen die niet aan de pil zijn.

Extreme gevoelens

De hormonen die je binnenkrijgt van de pil kunnen je stemming zo erg veranderen, dat je gevoelens totaal om kunnen slaan. Sommige vrouwen voelen zich een stuk beter dan voorheen, terwijl veel vrouwen zelfs depressief kunnen worden door de pil. Dit komt doordat je lichaam aan de hormonen moet wennen. Geen stress dus.

Je smaak in mannen

Believe it or not: je smaak in mannen kan veranderen nadat je bent begonnen aan de pil. Vrouwen die de pil niet slikken, kiezen gemiddeld gezien vaker voor een sexy man. Vrouwen die de pil wel slikken, kiezen vaker voor een intelligente en zorgzame man. De verklaring is het hogere libido wat vrouwen hebben die niet aan de pil zitten.

Bruine vlekken

Je kan last krijgen van bruine vlekjes in je gezicht als je aan de pil zit. Ook wel melasma genoemd. Vaak is dit genetisch bepaald, dus geen stress. Overstappen op een ander soort pil is dan ook een optie.

Lees ook: What! De pil werkt niet als je deze kruiden eet