Amsterdam mag dan wel vele grachten hebben en vol zijn met vele toeristen. Haarlem heeft de rivier het Spaarne en zit vol met leuke restaurantjes en winkels. Wij van FEM FEM hebben de meest bijzondere en niet te vergeten lekkerste lunchplekjes voor jullie uitgezocht. Op die manier hoef je niet meer uren te zoeken en weet je zeker dat je een heerlijke lunch voorgeschoteld krijgt.

Dodici

Dodici is het Italiaanse woord voor het magische getal twaalf! Daarom biedt dit restaurant jou twaalf soorten koffie, twaalf soorten bier, twaalf soorten wijn aan één van de twaalf hoge tafels of aan de bar. Dat betekent dus dat het een redelijk kleinschalig restaurant is, maar de sfeer is er fantastisch en het eten nog beter!

Adres: Smedestraat 47

dodici femfem dodici haarlem lunch fem fem

Hofje zonder zorgen

“Geheimen van ‘Hofje zonder zorgen’.

Geheimen die zich vertalen in lokale ingrediënten.

Organic omdat we houden van lekker, wij noemen dit ‘Genieten zonder zorgen’.”

Deze tekst staat vermeld op de website van Hofje zonder zorgen en dat is eigenlijk de enige tekst die deze lunchroom nodig heeft. De lunchrom bevindt zich in een van de vele hofjes die Haarlem kent. Om er nog een schepje bovenop te doen: het restaurant heeft de publieks horeca prijs van 2017 gewonnen, dat beloofd veel goeds.

Adres: Grote Houtstraat 142A

avocado brood hofje zonder zorgen fem fem lunchen-haarlem-hofje-femfem

Fortuyn

Fortuyn is een unieke hotspot in hartje Haarlem, die niet alleen een hele groene muur heeft maar ook groen eten. Bij dit restaurant serveren ze groen, duurzaam en verantwoord bereide gerechten. Je kunt hier heerijk bijkomen na een dagje intensief winkelen en het eten is voortreffelijk.

Adres: Grote Markt 23

fortuyn haarlem fortuyn haarlem lunch fem fem

Metzo

Metzo is een eigentijds restaurant, wat betreft de gerechten die er geserveerd worden en qua interieur. Het restaurant zit in één van de meest gezellige straatjes van Haarlem, waar je zomers heerlijk kunt genieten op het terras. Maar niet getreurd, tijdens de koude wintermaanden kun je genieten bij de openhaard die jou warm houdt. Iedere drie maanden wisselt Metzo van kaart, waardoor je keer op keer verrast wordt door de kok.

Adres: Warmoesstraat 21

metzo lunch haarlem fem fem metzo lunch en diner fem fem

To Amuse

To Amuse krijgt heel veel goede recensies van de inwoners van Haarlem. Wanneer er een lijstje met hotspots online wordt gezet en To Amuse staat er niet tussen, wordt dat zeker vermeldt onder het artikel. Gelukkig kennen wij dit heerlijke restaurant waar de gepassioneerde Top Chefs Michel Lambermon en Arjen Rector hun krachten hebben gebundeld. Culinaire hoogstandjes voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

lunchen-haarlem-toamuse-femfem To Amuse Haarlem fem fem

Adres: Zijlstraat 56-58

Spaarne 66

Het restaurant Spaarne 66 is al bijna 10 jaar de huiskamer van de stad Haarlem. Zoals de naam al aangeeft heb je hier een prachtig uitzicht over de rivier het Spaarne, waar de stad bekend om staat, en zomers kun je hier zelfs heerlijk aan het Spaarne genieten van een hapje en drankje. De kaart wisselt bij dit restaurant vijf keer per jaar en er wordt iedere keer weer rekening gehouden met milieu, de viswijzer en een gezonde levensstijl. De kaart is vrij eenvoudig, maar kwalitatief goed bereid! Zeker een bezoekje waard.

Adres: Spaarne 66

lunchen-haarlem-spaarne66-femfem lunchen-haarlem-spaarne66-femfem

Lees ook:

Dit zijn de leukste lunchplekjes in Rotterdam