Last van migraine of bizarre koppijn hebben is voor iedereen een worst nightmare. De dagen gaan aan je voorbij, omdat je liever de hele dag in bed blijft liggen tot het voorbij is. Gelukkig is er een middeltje wat de hoofdpijn en migraine doet verzachten en soms zelfs verdwijnen.

koppijn
Bron: KUWTK

Migraine en hoofdpijn

Alleen de mensen die last hebben van migraine weten hoe zwaar en pijnlijk het is wanneer je een aanval krijgt. Hoelang de aanval duurt is per persoon verschillend. Voor de een duurt het een halve dag, terwijl het voor de ander drie dagen kan duren. Sommige mensen worden ook misselijk en kunnen zelfs gaan braken. Vre-se-lijk.

Er zijn medicijnen op de markt, die je huisarts in sommige gevallen voor kan schrijven. Echter, er zijn veel mensen die liever niet te veel medicijnen slikken, omdat je lichaam er dan gewend aan kan raken. Gelukkig is er ook een andere manier om migraine en hoofdpijn tegen te gaan. Met – ja echt – zoiets simpels als groente en ijs.

Bevroren komkommer

Op TikTok gaat er een filmpje rond waarbij TikTokker @shanicerice vertelt dat een bevroren komkommer helpt tegen migraine en hoofdpijn. De komkommer heeft namelijk een kalmerende functie. Op het filmpje zie je dat ze de komkommer over haar voorhoofd wrijft. In de comments reageren er mensen die de methode hebben geprobeerd en de werking ervan ook bevestigen.

@shanicerice_ I do it every other night. Instant relief. #gutflush #migrainerelief #fyp #lifewithani #cucumberskin #skintok #herbsthatheal ♬ original sound – Naya A Ford

De bevroren komkommer is niet alleen goed voor migraine, maar het is ook super goed voor je huid. Komkommer heeft niet alleen een kalmerende functie, maar ook zorgt het dat de zwellingen in je gezicht verminderen. Van ijs wisten je vast al dat het hartstikke goed is voor je huid. Dus ladies, kou is een wondermiddeltje!

migraine
Bron: Pinterest