Meestal delen we een Netflix tip voor de zondagavond maar vandaag pakken we het iets anders aan. In plaats van de laatste uurtjes van het weekend thuis op de bank door te brengen is het tijd om juist nog even de hort op te gaan. Of het nou een date is met een geliefde of met je vriendinnen, breng je zondagavond door bij FC Hyena in Amsterdam waar om 20 uur de film The Dead Don’t Die draait. 

the dead dont die FEM FEM

Officieel is The Dead Don’t Die pas vanaf 25 juli in de bioscoop te zien, maar FC Hyena in Amsterdam Noord mag het al een aantal dagen eerder vertonen.

The Dead Don’t Die

Ja, dit is wederom weer een zombie film maar helemaal anders dan je gewend bent. Het is een horror-komedie van regisseur Jim Jarmusch met een ensemblecast van een aantal van de grootste acteurs van Hollywood. We noemen een Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Tilda Swinton en Iggy Pop, maar ook zangeres Selena Gomez is in de film te zien.

Dit jaar was The Dead Don’t Die de openingsfilm van het filmfestival van Cannes en laat op satirische wijze de Amerikaanse bevolking en hun verlangens zien waarbij de samenleving op komische maar tegelijkertijd angstaanjagende manier wordt afgespiegeld. Het stadje Centerville wordt geteisterd door een zombieplaag en ze lijken gevoed te worden door hetgeen wat ze deden vlak voor ze om het leven kwamen. Lokale agenten moeten zo snel mogelijk zien op te treden om hun burgers te beschermen.

Overigens is FC Hyena niet alleen leuk voor een date night, maar mocht het weer ontiegelijk warm weer worden dan is dit absoluut ook een plek om in Amsterdam in het water te plonsen.