Goldband is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De band heeft een hoop fans en treden regelmatig op bij feestjes, festivals en evenementen. Maarre, wat verdienen ze eigenlijk met al die hits en optredens?

goldband

Goldband

Wie kent deze band nou niet!? Je hebt ongetwijfeld al gehoord van één van de meest populaire zangacts van dit moment: Goldband. Deze band, bestaande uit de drie mannelijke leden Boaz Kok, Milo Driessen en Karel Gerlach (dé vriend van zangeres Maan), timmert al een tijdje aan de weg, maar vond sinds 2019 pas écht groot succes. Fun fact: de drie heren waren eerst stukadoors, maar besloten hier niet hun toekomst in te zien. Ze zagen een carrière in de muziekwereld wél zitten en besloten hier wat mee te doen.

En dat is met succes gegaan. De drie mannen hebben namelijk een eigen geluid. Of nou, een eigen genre zelfs. Zo hoor je verschillende stijlen, geluiden en genres terug in hun liederen. Je kunt stellen dat deze band daarmee echt een trend zet. Met bekende hits als Noodgeval, Stiekem en Witte Was blijven ze de streams naar zich toe trekken. En dat zal voorlopig niet veranderen. Met zoveel hits en optredes zal je denken dat de mannen steenrijk zijn, maar bandlid Milo vertelt aan Linda dat ze niet veel meer verdienen als dat ze stukadoors waren.

Maandsalaris

“Als je ons googelt, is de eerste zoeksuggestie wat we per optreden zouden verdienen. 50.000 euro staat er. Mensen denken dat we veel verdienen, maar we maken ook veel kosten”, vertelt bandlid Milo. Dat ze beroemd zijn, hoeft niet gelijk te betekenen dat ze steenrijk zijn. “We keren onszelf een maandsalaris uit, een paar duizend euro, niet veel meer dan toen we nog stukadoors waren.” Verder vertelt Milo dat ze het overige geld sparen op een gezamenlijke rekening. Zo blijven ze nog een beetje ‘normaal’.

Lees ook: Dit verdient Goldband met een uurtje optreden