Het zonnetje is nu écht verdwenen en de daagjes worden donkerder en korter. Je sunkissed skin verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als je dus weer een bleekscheet bent staan sommige kleuren gewoon wat minder mooi. Maar, er zijn ook genoeg tinten die je wel kunt rocken met een bleke huid.

Schermafbeelding 2018-11-02 om 14.27.14

Passende kleuren

Pasteltinten

In tegenstelling tot felle kleuren zijn pasteltinten juist perfect als je een wat lichtere huid hebt. Pastelkleuren zijn namelijk een stuk ‘zachter’ en geven je huid een warme gloed. Denk hierbij aan kleuren zoals geel, lila, babyroze, lichtblauw of mint-groen.

Spijker

Hallo spijkerjasje van vorig jaar! Dit jaar is de spijkerkleur weer een goede optie als je een bleke huid hebt. Van jasjes en rokjes tot broekjes en blousjes, het kan allemaal. Sidenote: zorg wel dat je voor een lichte variant kiest, want een donkere spijkerkleur maakt je daarentegen wel bleker.

Nude

Nude-tinten zijn de perfecte kleuren voor als je dit wil combineren met je huid. Crème- en zandkleuren staan echt prachtig. Ook in de winkels kun je steeds meer huidskleurige tinten vinden die mooi zijn om aan te trekken.

All black

Zwart, zwart, zwart en nog een zwart: deze kleur staat beeldig bij een bleke huid. En daarnaast is deze kleur (als je het een kleur noemt) heel makkelijk te combineren. Het zoeken van zwarten kleren in de winkel is gelukkig ook niet zo heel moeilijk.

Een bleke huid met een koele of warme ondertoon

Heb je een lichte huid met een koele ondertoon. Dan staan dieprood, dieppaars en framboosroze je goed. Deze kleuren creëren een mooi contrast met je bleke huid en kunnen een vleugje kleur in je wangen naar voren brengen.

Is je huid bleek en heb je een warme ondertoon? Dan staan aardetinten fantastisch bij je huidskleur. Hierbij kan je denken aan alle tinten bruin en groen. Van donkerbruin tot bruinroze en van olijfgroen tot taupe. Ook ivoortinten, grijs en donkerblauw vormen een goede combinatie met je huid.

Welke kleuren kan je beter laten hangen?

Spierwitte kleding is bijvoorbeeld niet echt een heel goed idee. Dit kan je zelf een wat zieke uitstraling geven. Over het algemeen kun je ook felle en neon kleuren beter vermijden. Neongele, knalrode of felroze kleding kun je dus beter in het rek laten hangen.

Lees ook: winterdipje? zo kom je eruit!