Regelmatig gaan wij op zoek naar de FEM FEM Favourites: pareltjes in ons land op het gebied van eten, drinken, winkelen en entertainment. Deze keer gingen we een weekendje ontspannen bij blooming.

Januari is de maand waarin je eigenlijk gewoon moe bent. December was gigantisch gezellig maar ook heel druk: naast het vele werk waren er ook veel sociale verplichtingen. Dan nog een heftig nachtje met Oudejaarsdag en het jaar begon al met een enorme achterstand. Dat in combinatie met goede voornemens werkt niet altijd lekker op je energielevel. Daarom vonden wij het tijd om even op te laden en te ontspannen: we wilden op recharge. Gewoon even weg met een vriendin. Geen zin om uren te moeten reizen, maar toch de behoefte om er even helemaal tussenuit te zijn. En toen vonden we blooming.

Een hele andere wereld op een steenworp afstand

Nog geen uurtje verwijderd van Amsterdam ligt Bergen. Een nostalgisch dorpje: lieflijke parkjes en prachtige huizen. Het grootste hotel van Bergen is het blooming hotel en dat was de plek waar wij tot rust wilden komen. Enkel bij aankomst hadden we al het gevoel echt op vakantie te zijn. We werden ontvangen in het groen, midden in de bossen, in een oude Volkshogeschool. We hadden aangegeven even een weekendje rustig aan te willen doen en daarbij gezond te willen eten. Die woorden werden gehoord: we begonnen ons weekend met een sapproeverij. Bij blooming denken ze uit de box: geen vers gepest sinaasappelsapje, wel zeewiersap en sapjes met avocado en kokos.

blooming-weekend-bergen-femfem

blooming-bergen

Velvet banken en een landelijke sfeer

Toen was het tijd om onze kamers op te zoeken. Ook daar gingen onze recharge hartjes sneller van kloppen: de kamers hebben onwijs grote ramen waardoor je nog steeds het gevoel hebt dat je midden in de natuur staat. Een heerlijk Coco-mat bed en een fijn bad in de badkamer. Tijd om wat te gaan eten. In het hotel vind je een groot restaurant: landelijk meets hip. Mooie blauwe velvet banken en een ongedwongen sfeer beloofden veel goeds en onze gezonde wensen werden wederom ingewilligd: een compote van aubergine, vis met bietencouscous en een heerlijke glühwein ijs. Voorruit, dat laatste is dan misschien niet helemaal gezond maar ach, het was ‘vakantie’. Na een afzakkertje in de knusse bar werd het tijd om naar bed te gaan.

zwembad-blooming-bergen-femfem

blooming-bergen-femfem

Een frisse start van de dag

De dag begon voor ons met een duik in het verwarmde zwembad en een ontspannen sessie in het bubbelbad. Daarna aanschuiven aan het uitgebreide ontbijtbuffet. 1 croissant en een grote schaal vers fruit later was de toon van de dag gezet: perfect. Bij blooming stelden ze ons voor een yoga-workshop te nemen, welke zij voor ons regelden. We huurden twee fietsjes van het hotel en fietsen een klein stukje naar een plaatselijke yogastudio. De studio was prachtig, de docent ontzettend behulpzaam. We volgenden een uurtje een stress-relief yoga sessie. Meer ontspannen werd het niet, dachten we. Totdat we gingen kijken bij ‘Het Hof’: een prachtig gebouw op een ontzettend groot landschap dat hoort bij het hotel. Hier kun je evenementen laten plaatsvinden of heerlijk eten met en gezelschap. Hierbij ligt een moestuin zo groot als een voetbalveld. Na een rondje door dit prachtige stuk natuur waren wij weer opgeladen. Tijd om onze spulletjes te pakken en terug te gaan naar de hectiek van onze hoofdstad.

hof-bergen-femfemhof-bergen-femfem

 

Wil jij even helemaal weg, maar dan op een steenworp afstand? Blooming in Bergen wordt je favoriete oase van rust.