achterlaten 2017 femfem

Het is tijd om deze dingen in 2017 achter je te laten

Body & Mind18 dec 2017, 19:09 doorRedactie
Het einde van 2017 is in zicht en het is tijd om vooruit te kijken. We hebben mooie momenten meegemaakt, maar ook minder mooie. Hoge pieken en diepe dalen zijn aan ons voorbij gegaan. Maar er is een punt dat we je graag willen meegeven voor 2018: het leven is te kostbaar om tijd te besteden aan dingen die niet belangrijk zijn.

1. Perfect willen zijn

Iedereen wil het hoogst mogelijke bereiken in zijn of haar leven en dit het liefst met pure perfectie bereiken. Maar dit is voor niemand mogelijk, niemand is perfect. Het is tijd dat we dit gaan accepteren.

2. Willen dat anderen perfect zijn

Net zoals jij niet perfect bent, is je moeder, je zus of je partner dat ook niet. Laat iedereen in zijn of haar eigen waarde en voorkom onrealistische verwachtingen. Je wilt ook niet dat ze dat van jou hebben.

3. Blijven dromen

Natuurlijk moet je altijd blijven fantaseren over nieuwe kansen of dromen die jij in het leven wilt nastreven. Maar eens wordt het tijd dat je deze dromen ook écht gaat nastreven. Ook fantaseren over het verleden, waarom je niet op die ene jongen bent afgestapt, heeft geen zin. Het is tijd om vooruit te kijken. De volgende keer stap je wel op iemand af.
achterlaten 2017 femfem

4. Afwachten

We hebben nog al eens de neiging om een to-do list te maken en deze vervolgens niet af te strepen of dat we die ene vriendin die we al maanden niet hebben gesproken geen berichtje sturen, omdat we afwachten. Maar we leven in het hier en nu. Nu is het moment, grijp vandaag je kans, want morgen kan alles anders zijn.

5. Een gruwelijke hekel hebben aan die ene collega

Elke keer als die ene collega je pad kruist, ben jij de rest van de dag chagrijnig. Hij of zij is gewoon gruwelijk irritant. Maar hier moeten we mee stoppen. Leer ermee leven dat die ene collega ook bij jou op kantoor rondloopt en je hem of haar dus wel eens kunt tegenkomen. Waarom zou je je hele dag laten verpesten door één persoon? Ben je het niet eens met iemand?

6. Als een hondje de trends volgen

Omdat anderen het mooi vinden, vind jij het ook mooi. Nee. Dit laten we achter ons in 2017. Jij hebt je eigen stijl, net zoals anderen dit ook hebben. Natuurlijk kun je met de trends meegaan, maar wanneer jij van een bepaald kledingstuk niet overtuigd bent, draag het dan niet. Ontwikkel je eigen stijl.

7. Vergelijken

Hier zijn we de beste in. Zij heeft mooiere vakantiefoto's, zij is net iets slanker, zij heeft vollere billen en ga zo maar door. Iedereen is uniek en iedereen heeft zijn mooie en minder mooie kanten. En Social Media speelt hier een grote rol in. Maar accepteer dat dit slechts een momentopname uit iemands leven is en het leven in het algemeen echt niet zo perfect is als dit er op Social Media uitziet. Een burn-out bij millenials komt niet voor niets ineens zo vaak voor. We willen beter, meer, sneller, hogerop. Accepteer je leven en accepteer dat ieder zijn eigen successen heeft.

8. 'De brug stond open'

Smoesjes, we zijn er klaar mee. Je schiet er niets mee op en uiteindelijk respecteren mensen het als je eerlijk bent. Het is niet iemand anders fout dat jij je vanochtend verslapen had.
We blikken nog even terug op 2017 met de mooiste reisbestemmingen. Deze mogen we wel meenemen naar het nieuwe jaar.