ontwerp zonder titel 167

Met deze 3 trucjes versnel je je metabolisme en val je dus sneller af

Body & Mind17 okt 2023, 13:17 doorShudrien Leona
Sommige mensen vallen niet snel af, omdat hun metabolisme niet snel werkt. Om dit sneller te laten werken hebben wij drie trucjes voor je.
ontwerp zonder titel 167
Bron: Pinterest

Traag metabolisme

Veel mensen eten best weinig, maar vallen alsnog niet af. Dat kan te maken hebben met hun metabolisme. Als je metabolisme trager werkt dan normaal, gaat afvallen ook wat trager. Je metabolisme kan trager worden wanneer je ouder wordt, spiermassa verliest of niet genoeg beweegt. Ook als je te weinig calorieën binnenkrijgt, kan je metabolisme trager worden. Uiteraard is ieder lichaam anders, maar deze drie trucjes kunnen helpen bij het aan de gang brengen van je metabolisme.

1. Genoeg calorieën binnenkrijgen.

Zoals we al hadden aangegeven, is het belangrijk dat je lichaam genoeg calorieën binnenkrijgt. Als je te weinig calorieën binnenkrijgt, kan je metabolisme trager worden. Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om goed te functioneren.
Je weet hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt, door je BMR oftewel Basal Metabolic Rate te bereken. Dit is gebaseerd op gewicht en lichaamssamenstelling, leeftijd en geslacht. Je kunt makkelijk via verschillende websites je BMI berekenen. Om af te vallen kan je 500 tot 1000 calorieën per dag minder dan je behoeften eten, maar nooit minder dan je BMI.

2. Meer eiwitten eten

Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt kan je metabolisme vertragen. De gemiddelde man heeft meestal 56 gram eiwit nodig per dag. Met eiwitten kun je je metabolisme een boost geven. Eet bijvoorbeeld in de ochtend eitje of wat yoghurt met fruit.

3. Vervang zout door kruiden

Het is een gewoonte om overal waar je kan zout over te strooien voor wat smaak. Zout is helaas niet helemaal goed voor ons lichaam en kan zorgen voor een te hoge bloeddruk of hartproblemen. Het is daardoor dus aan te raden om een grote hoeveelheid zout te vermijden. Gebruik in plaats van zout kruiden zoals: cayenne, paprika of peper. Cayenne is heel goed te gebruiken als je je metabolisme een boost wil geven.