untitled 1

Deze app moet je blijkbaar nooit voor het slapen gebruiken

Body & Mind12 mrt 2023, 18:45 doorAurora Ferrari
Waarschijnlijk heb jij zo'n beetje alle socialemedia-apps op je telefoon staan, maar ben je ook iemand die er ’s avonds laat in bed nog even doorheen scrolt? De kans is groot dat je al weet dat het mega slecht is voor je nachtrust. Doe je het alsnog? Begrijpelijk, maar laat dan in ieder geval déze app achterwege.
untitled 1
Bron: Pinterest

Blauw licht

Je hebt vast wel eens gehoord van het begrip 'blauw licht'. Blauw licht komt voornamelijk uit apparaten als smartphones, tablets, computers, laptops en televisies. Dit licht zou je volgens experts alert maken, terwijl je juist lekker slaperig wil worden wanneer je laat in bed ligt.
Blauw licht zou schadelijk zijn voor onze ogen en er dus voor zorgen dat we minder goed kunnen slapen, wat best logisch klinkt. Denk even na hoeveel uur wij achter zo'n schermpje zitten. Als het niet thuis is, dan is het wel op werk. Experts adviseren je daarom om voor het slapen gaan sowieso niet naar een scherm te kijken. Kies in plaats daarvan een leuk boek. Mocht je geen lezer zijn én toch op je telefoon willen zitten, dan moet je dat vooral doen. Maar laat dan déze app in ieder geval achterwege...

Laat deze app achterwege...

Het platform Sleep Junkiedat onderzoek doet naar slaaponderzochten afgelopen maand de apps die het meeste effect hebben op de slaapkwaliteit. Enne, waarschijnlijk weet je al precies over welke app wij het hebben: TikTok. Dit onderzoek toont daadwerkelijk dat deze app je uit je slaap houdt.
De deelnemers van het onderzoek deden er namelijk één uur en zeven minuten over om na gebruik van TikTok in slaap te vallen. Daarnaast bestond hun slaapcyclus voor slechts 14 procent uit de REM-slaap (de diepe slaap) door de app. Dat is bijna de helft van wat een gezonde volwassene zou moeten hebben. Oei! De experts zijn dus erg duidelijk: vermijd TikTok voordat je gaat slapen.