schermafbeelding 2021 08 20 om 144332

Astrologie voor dummies: sterrenbeeld, maanteken en ascendant

Body & Mind24 aug 2021, 11:00 doorChristel van den Berg
Astrologie isHOT!Maar, het kan ook enorm ingewikkeld en vooral véél zijn wanneer je je er net in begint te verdiepen. Want wát is het verschil tussen je moon sign en je sun sign? Wat is een ascendant enWTFbetekent het als mercury in lemonade is - uh, ik bedoel retrograde. Geen zorgen! We leggen je hier de basis uit.

Sterrenbeeld, maanteken en ascendant

Je sterrenbeeld, maanteken en ascendant worden samen ook wel de 'big 3' genoemd. Om erachter te komen wat jouw big 3 is heb je je geboortedatum, plaats en tijd nodig. De datum en plaats heb je nodig om achter je sterrenbeeld en maanteken te komen, de tijd heb je nodig voor je ascendant. Op het internet zijn er genoeg websites die dit vervolgens helemaal voor je berekenen. Onze favoriet is CafeAstrology!
Sterrenbeeld
Bijna iedereen weet wel wat zijn sterrenbeeld, ook wel sun sign
genoemd, is. Dit heeft alles te maken met de stand van de zon op het moment van je geboorte. Maar wat zegt dit nu? De zon staat eigenlijk voor je fundamentele essentie
en vertegenwoordigt ons ego, zelfgevoel, persoonlijkheid en algemene voorkeuren.
Maanteken
Je maanteken is hetzelfde als je moon sign en heeft alles te maken met je ~emoties~,
of emotionele innerlijke wereld. Terwijl de zon onze uiterlijke ervaring blootlegt, symboliseert de maan alles onder het oppervlak. Iemand zijn maanteken raden zal dus ook een stukje lastiger zijn.
Ascendant
De Ascendant wordt ook wel rising sign
genoemd en heeft alles te maken met de eerste indruk die we op anderen maken - dus hoe de buitenwereld ons ziet (in professionele en privé settings). Het vertegenwoordigt ons fysieke uiterlijk, onze fysieke lichamen, algemene gezondheid en lichaamsego. Je kunt het als het ware zien als het masker
wat we dragen. Om erachter te komen wat je Ascendant is, heb je naast je geboortedatum en tijd ook je geboorteplaats nodig.

Het belang van de big 3

Allemaal leuk deze hekserij, maar wat heb je hier nu daadwerkelijk aan? Het begrijpen van je big 3 kan je uiteindelijk helpen jezelf (en anderen!) op een dieper niveau te begrijpen. Maak gebruik van de kracht van je maanteken om te genezen, gebruik de energie van je sterrenbeeld om te bereiken en gebruik je ascendant voor de kracht om de wereld te trotseren.