fem fem 2024 04 01t210212170

Steph: "Op vakantie maakte ik een beslissing die m'n leven voorgoed veranderde"

Body & Mind11 apr , 17:00 doorAurora Ferrari
We leven alweer een tijdje in 2024, maar het is natuurlijk nooit te laat om goede voornemens op te stellen. Wil jij een levensveranderende beslissing maken? Dan ben je niet de enige. Steph Elswood nam vijf jaar geleden (op vakantie) een beslissing, die haar leven voorgoed heeft veranderd. "Financieel heb ik er zeker een ton mee bespaard", vertelt ze in een interview.
fem fem 2024 04 01t210212170
Bron: @stephelswood

Pas op de plaats

Je herkent het vast wel: het is weekend en het eerste wat je doet, is een alcoholische versnapering inschenken. Effe een drankje, en voor je het weet ben je het hele weekend aan het zuipen (om het grof te zeggen). Maakt jou het uit, denk je dan. Maar hoe vervelend is die kater die je achteraf krijgt? Het weekend is tenslotte een moment waarop je rust moet pakken, en dat gebeurt niet wanneer je een biertje - of zes - of een fles rode wijn opentrekt. Hier was de 27-jarige Steph Elswood vijf jaar geleden helemaal klaar mee, en dat was dan ook het moment dat ze een belangrijke beslissing maakte - stoppen met drinken. "Ik was nooit een alcoholist, maar ik verloor hele dagen doordat ik een kater had", legt ze uit in een interview met Metro.uk. "Ik kreeg dan hangover anxiety en sloot mijzelf op in donkere kamers op. Ik voelde mij vreselijk".
Steph heeft nooit een vreselijk moment gehad waarop ze wist dat ze voorgoed moest stoppen met alcohol, een soort wake-up call . Toen ze op vakantie ging besloot ze om drie weken lang alcoholvrij te gaan. "Ik was verbaasd over hoe ongelooflijk goed ik mij voelde en sindsdien ben ik nooit teruggegaan. Dat was vijf jaar geleden", aldus Steph.

Veel vrienden verloren, maar gelukkiger dan ooit

Met de tijd is Steph zich ook gaan beseffen hoe schadelijk alcohol was, en in hoeveel gevaarlijke situaties ze zichzelf heeft gebracht door haar dronken toestanden. "Ik heb domme beslissingen gemaakt, zoals we allemaal doen", vertelt ze. "Ik herinner mij dat ik mijn telefoon verloor en die van een vriend gebruikte om hem te vinden op Zoek Mijn iPhone. Zo stuurde de app mij naar een groep mannen die mijn telefoon hadden en pakte ik 'm terug." Als ze er nu op terugkijkt, beseft ze zich dat zo'n situatie slecht had kunnen aflopen. Bewust is ze zeker, en daar is ze erg blij mee.
Maar, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Steph is een heleboel vrienden verloren aan het feit dat ze geen alcohol meer drinkt. Dat vindt ze natuurlijk jammer, maar ze zit er niet te erg mee. "Je beseft je dan eigenlijk dat je waarschijnlijk alleen maar vrienden was om het drinken en het feesten", legt ze uit. "En begrijp me niet verkeerd, ik kan nog steeds plezier maken. Ik dans nog steeds op tafels, maar ik drink gewoon niet". Ze heeft er betere vrienden aan overgehouden. "Door deze beslissing te maken, heb ik vrienden gemaakt met wie ik écht veel gemeen heb. Mijn vriendschappen bestaan niet meer uit oppervlakkige gesprekken."
Bovendien heeft Steph ook een heleboel geld bespaard, nu ze geen alcohol meer drinkt: "Financieel heb ik zeker een ton of meer bespaard", onthult de brunette. "Ik gaf zoveel geld uit, aan avondjes uit, drankjes, en Ubers terug naar huis. Alcohol kan onze herinneringen beïnvloeden en hele dagen verpesten met katers, voor mij is dat het gewoon écht niet waard." Steph heeft inmiddels 255.000 Instagram-volgers en daar probeert ze mensen te inspireren met haar verhaal. Zou jij ooit overwegen om te stoppen met drinken?