ooglid

Boost voor je zelfvertrouwen: een bovenooglidcorrectie kan dé oplossing zijn

Body & Mind09 jun , 14:00 doorRedactie
Hey prachtige jij! We weten allemaal dat ouder worden veranderingen met zich meebrengt, en soms zijn die veranderingen net niet waar we op zitten te wachten. Het kan best een uitdaging zijn om je zelfvertrouwen te behouden als je in de spiegel kijkt en je niet helemaal blij bent met wat je ziet. Maar geen zorgen, want er is een oplossing die je een frisse, jeugdige uitstraling kan geven: een ooglidcorrectie.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Laten we het eerst even kort hebben over wat een bovenooglidcorrectie precies is. Het is een kleine, veilige ingreep waarbij overtollige huid, vet en soms zelfs spier van je bovenste oogleden wordt verwijderd. Je oogcontour wordt strakker en je krijgt een frissere, jongere uitstraling waar je zelfvertrouwen een enorme boost van kan krijgen.

Waarom kiezen vrouwen voor een ooglidcorrectie?

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen voor deze ingreep kiezen. Natuurlijk speelt esthetiek een grote rol, maar wist je dat een bovenooglidcorrectie ook kan helpen bij medische problemen? Zo kan het hoofdpijnklachten enorm verminderen. En, niet geheel onbelangrijk, is het voor veel vrouwen na de behandeling weer mogelijk om oogmake-up aan te brengen. Als je last hebt van hangende oogleden gaat die make-up namelijk direct in de huidplooien zitten, of zie je niet eens dat je de moeite hebt gedaan.
Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen voor deze ingreep kiezen. Ten eerste speelt esthetiek een grote rol. Naarmate we ouder worden, kan onze huid gaan hangen waardoor onze oogleden zwaarder worden. Dit kan ervoor zorgen dat onze ogen er vermoeid en somber uitzien, wat impact op je zelfvertrouwen kan hebben. Een ooglidcorrectie kan dit probleem verhelpen: bye vermoeide ogen.
Maar wist je dat een ooglidcorrectie ook kan helpen bij medische problemen? Zo kan er druk op de oogleden ontstaan wanneer je veel overtollige huid hebt. Als deze overtollige huid en wat vetweefsel wordt weggehaald, wordt deze druk verminderd, wat op zijn beurt hoofdpijnklachten kan verminderen. Er zijn veel vrouwen die verlichting van spanningshoofdpijn hebben ervaren na een ooglidcorrectie.
Daarnaast kunnen hangende oogleden ervoor zorgen dat make-up niet goed blijft zitten of zelfs in de huidplooien terechtkomt. Wat heel frustrerend kan zijn, vooral als je mooie make-up wilt dragen en je hier redelijk wat tijd aan hebt besteedt. Na een ooglidcorrectie is het voor veel vrouwen weer mogelijk om goed oogmake-up aan te brengen, zonder dat het wegvalt onder de oogleden of uitgesmeerd wordt.

Verbetering van plastische chirurgie

Voor veel mensen kan het ondergaan van zo'n behandeling een grote stap zijn. Snappen we, het is toch net even anders dan het kopen van een nieuwe make-up kwast. Echter zijn er de afgelopen jaren op het gebied van plastische chirurgie enorme technologische vooruitgangen geboekt. Dankzij deze vooruitgangen zijn behandelingen nu betrouwbaarder en veiliger dan ooit tevoren. Door de nieuwe, geavanceerde technieken en instrumenten kunnen artsen en chirurgen operaties veel nauwkeuriger en effectiever uitvoeren. Overigens wordt er bij een ooglidcorrectie slechts een kleine incisie gemaakt, waardoor patiënten na de operatie veel minder last hebben van bijvoorbeeld littekenvorming, en ook nog eens sneller herstellen.  

Kies voor een ervaren specialist

Maar voordat je je aan deze beslissing waagt, is het goed om je te verdiepen in de wereld van plastische chirurgie. Het is namelijk super belangrijk dat je kiest voor een bekwame arts. Denk aan een plastisch chirurg of een oogchirurg; de echte specialisten die de juiste opleiding en ervaring hebben om de beste zorg te kunnen bieden. Alleen zij hebben uitgebreide kennis van de anatomie van het oog en begrijpen de complexiteit van de procedure. Vermijd cosmetische artsen of huisartsen voor deze ingreep. Misschien zijn zij wel bekwaam in andere cosmetische behandelingen, vaak missen ze de specialistische kennis en ervaring die nodig is voor een ooglidcorrectie. Your body is your temple, en dus moet je er goed mee omgaan.

You do you

Mocht je het overwegen om een ooglidcorrectie te doen, weet dan vooral dat dat niet iets is waar je je schuldig over hoeft te voelen. Het is helemaal oké om iets te laten doen als jij je hierdoor beter voelt: het is jouw lichaam en jouw gevoel van welzijn dat telt. Verdiep je goed in de mogelijkheden, kies een ervaren specialist en wie weet, voel jij je over een tijdje weer helemaal op-en-top zelfverzekerd.