screenshot 2021 01 13 at 142622

Boost je zelfvertrouwen: doe deze dingen om je zelfverzekerder te voelen

Body & Mind17 jan 2021, 16:30 doorRedactie
Soms zit je gewoon even niet lekker in je vel. Iedereen heeft daar wel eens last van, niks mis mee. Zin in een flinke boost zelfvertrouwen? Doe deze hele makkelijk dingen om je weer zelfverzekerder te voelen.
screenshot 2021 01 13 at 142622

Positiviteit

Lach. Tover die big smile maar alvast op je gezicht, want als je vaak lacht voel je je gelukkiger . Een goede reden om vaker te lachen! Ook is belangrijk dat je jezelf omringt met mensen die jou omhoog brengen. Waar je een fijn gevoel bij hebt en jezelf kunt zijn.

Beweeg

Wanneer je beweegt, komt het stofje endorfine vrij. Je wordt hierdoor vrolijk! Duik de gym in met je sportbuddy, ga een rondje joggen door het park of pak je fiets naar je werk.

Maak je huis schoon

Een grote schoonmaak kan zoveel helpen voor onder andere de drukte in je hoofd. Word je er moedeloos van dat je overal zoveel rotzooi hebt liggen en word je daardoor boos op jezelf? Dan is het tijd om het huis op te ruimen en schoon te maken. Het kost wat tijd, maar daarna zal je je zeker opgelucht voelen en trots op wat je bereikt hebt.

Leer jezelf een nieuwe vaardigheid

Of dit nu gitaarspelen is, het leren van een nieuwe taal of iets kleiners als het maken van de perfecte cat eye of het koken van een bepaald gerecht: het leren van een nieuwe vaardigheid zorgt er gegarandeerd voor dat je je zekerder voelt over jezelf. Pak desnoods YouTube erbij en bekijk wat tutorials die je leuk lijken.

Complimenten

Jij vindt het leuk om een complimentje te ontvangen, dus doe het ook terug. Wees lief voor een ander. Spread the love.

Favoriete kleding

Als jij kleding draagt waar je je prettig in voelt, zit je meteen lekkerder in je vel. Wees niet bang om te experimenteren met toffe kledingstukken, ontwikkel je eigen stijl.

Zet inspirerende en krachtige muziek op

Niets beter dan een powerliedje om jouw humeur en zelfvertrouwen een boost te geven! Kies een liedje waar jij je meteen beter door gaat voelen – nummers zoals ‘I Will Survive’ of ‘Titanium’ hebben een hoog meezinggehalte en stralen echt power uit! Zet het volume op maximaal en blaas jezelf nieuwe energie in met je favoriete playlist. Succes gegarandeerd!

Trots

Wees trots op jezelf. Heb je een doel behaalt? Leg jezelf in de watten, koop die tas die je al héél lang wilt en drink een goede kop koffie. Ook al is het een droevige gedachte: er is altijd iemand die het slechter heeft dan jij. Wees dankbaar voor wat je hebt en wie je bent en waardeer de kleine dingen in het leven.

Stop met vergelijken

Een ding waar je ontzettend onzeker van kunt worden: vergelijken. Jezelf vergelijken met ene perfecte meisje die je altijd voorbij ziet lopen op straat. Doe het niet, richt je op je eigen kwaliteiten en kijk naar wat jij allemaal te bieden hebt.
Hoe zorg jij altijd voor een boost zelfvertrouwen?