sporters 1

Deze vijf sporters moet je écht even volgen op Snapchat

Body & Mind30 mei , 10:00 doorMaud Maarssen
Als je van sport houdt kan je deze zomer je geluk op. Er staan namelijk een heleboel fantastische wedstrijden in de agenda, waaronder het EK voetbal en de Olympische Spelen. Snapchat deed onderzoek naar de nationale fanbeleving, en daar kwamen een aantal hele interessante resultaten uit.

Meer dan alleen een wedstrijd

Heb jij weleens de wekker gezet om midden in de nacht een wedstrijd te kijken? Nou, dan ben je niet de enige. Meer dan de helft van de onderzochte Nederlanders heeft dat namelijk weleens gedaan. Maar het kan nog gekker. Één op de vijf nam zelfs een vrije dag op om live een wedstrijd te kijken, en 4% gaf toe zich weleens te hebben ziek gemeld. Van iedereen die wel naar het werk gaat, checkt ruim de helft stiekem hun telefoon om toch op de hoogte te blijven. Maar, de makkelijkste manier om niets te missen, is je favoriete teams en sporters te volgen via Snapchat.
Wij Nederlanders willen namelijk zoveel mogelijk van de wedstrijden, én het dagelijkse leven van sporters, meekrijgen. We beschouwen de wedstrijd na met onze vrienden, herbeleven bijzondere sportmomenten, en volgen teams en sporters om een kijkje achter de schermen te krijgen. We staan dus het liefst zo dicht mogelijk bij onze favoriete sporters. En met een telefoon op zak kunnen de sporters ieder moment een foto of video delen, zonder dat het een perfect plaatje hoeft te zijn. Want daar zijn we niet naar op zoek. Lekker low-key, dus. Wij smullen van de content en het is voor sporters de manier om dichter bij hun fans te komen.
Omdat je door de bomen soms het bos niet meer ziet, delen wij welke sporters je zéker even moet volgen via Snapchat.

1. Jutta Leerdam 

Deze knappe blondine is een ster op het ijs. Je kunt haar kennen van het langebaanschaatsen, want ze won al zes keer(!) de wereldtitel. Een sportvrouw in hart en nieren. Ook heeft ze een relatie met bokser Jake Paul. Via Snapchat deelt ze echt een kijkje achter de schermen van haar leven. Haar relatie, routine, bezigheden en natuurlijk haar sportcarrière: het komt allemaal aan bod.

2. Richard Dunchon

Want laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Naast dat deze man er beeldig uitziet, deelt hij van alles over zijn trainingsschema's en voedingspatroon. Inspirerend dus, als je zelf ook graag wat vaker de sportschool in wil duiken. Of je iets beter wil weten wat je daar nu het best kunt doen.

3. Pien Hersman

Petje af voor deze powervrouw, want ze is pas 20 jaar oud. Ze begon als jong meisje met skeeleren en is uiteindelijk in de schaatswereld beland. Vorig jaar maart tekende ze een driejarig contract bij IKO (een schaatsploeg) dus we zullen vast nog enorm veel van haar gaan zien. Op haar sociale media deelt ze van alles, van vakanties tot trainingen. Zeker even volgen, dus.

4. Oussama Nacer

Met miljoenen volgers op zijn sociale mediakanalen, kan je wel zeggen dat hij thuis hoort in dit lijstje. Oussama is ook wel bekend als OussiFooty en deelt van alles over voetbal. Voor velen jongeren vormt hij een inspiratiebron door zijn creatieve content. Dus, als je tijdens de borrel mee wil praten over alles wat er is gebeurd in voetballand, zin hebt in leuke challenges en vernieuwende formats, moet je bij OussiFooty zijn.

5. Tyjani Beztati

We sluiten het lijstje af met een sport die steeds populairder begint te worden. Tyjani is namelijk kickbokser, en wat voor één. Hij werd zesmaal Glory Lightweight World Champion, en is niet van plan daar te stoppen. Een must-follow als je benieuwd bent wat hij in de toekomst allemaal gaat bereiken.