ontwerp zonder titel 36

Leslie uit Echte Gooische Moeders is eerlijk over postnatale depressie

Body & Mind14 mei , 11:01 doorMila Slijvic
In het nieuwste seizoen van 'Echte Gooische Moeders' word je meegenomen in het leven van de vijf reality sterren. Enne, dat gaat niet alleen maar over rozen. Leslie deelt in de nieuwste aflevering haar verhaal over de postnatale depressie waar ze mee heeft gekampt, en hoe ze daar nu mee omgaat.

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van 'Echte Gooische Moeders' staat weer op Videoland. Enne, dat zorgt weer de nodige lachbuien, drama en verdriet. In de serie volgen we de vriendinnengroep Florine, Pauline, Bo, Kimberly en Leslie. In een in interview met Grazia deelde één van de moeders al wat details over de serie.
"Ieder van ons heeft een eigen verhaallijn", vertelt Bo. "Ik ben enorm druk met de voorbereidingen van mijn huwelijk. De andere moeders zijn bezig met hun eigen, persoonlijke dingen. De kinderwens van Kimberly is nog steeds aanwezig, daarom neemt ze de kijker mee in haar fertiliteitstraject. Leslie heeft met depressies gekampt, en gaat hier een boek over uitgeven."

Postnatale depressie

In de nieuwste aflevering van 'Echte Gooische Moeders' is Leslie open en eerlijk over haar postnatale depressie. Onlangs maakt ze via haar sociale media bekend aan de antidepressiva te zitten om van haar depressieve gedachtes te komen.
"Het moeilijkst vind ik wel dat ik op een gegeven moment zo depressief was, dat ik liever dood wilde zijn dan met mijn kinderen tezijn", vertelt ze vol verdriet. "Dat vind ik heel erg lastig, omdat ik twee heel leuke kinderen heb, een heel leuke man, alleen dat voelde ik niet meer. Dus ik kon ze niet eens naar school brengen."
Sinds dat ze antidepressiva slikt, merkte ze weer dat ze kon lachen. "Goof keek echt zo naar me van wow, je lacht. Ik ben trots. Toen dacht ik, dat is wel erg, dat dat zo lang niet is geweest."
De Gooise moeder omschrijft haar antidepressiva als laatste redmiddel. "Ik wil niet dat mensen denken dat ze een pil moeten nemen en dat het dan beter gaat, maar bij mij is dat wel het geval", aldus Lesli. Ze benadrukt wel dat dit voor iedereen anders is en dat als je ook met soortgelijke gevoelens kampt, je de hulp van een arts in moet schakelen.

Mama huilt harder

Vanwege het taboe rondom dit onderwerp heeft Leslie nu een boek uitgebracht. Via Instagram werd ze vaak benaderd door vrouwen die 'niet meer weten wat ze moeten doen omdat iedereen hen verlaat'. Daar wil ze verandering in brengen. Ze hoopt met haar verhaal 'Mama huilt harder' andere moeders te helpen. En niet alleen de moeders zelf, maar ook de mensen om hen heen. Er is vaak veel onbegrip vanuit buitenaf en Leslie wil voor meer begrip en acceptatie zorgen.