anika huizinga 477472 unsplash

Wandelen heeft meer positieve effecten dan je denkt!

Body & Mind19 nov 2018, 12:19 doorRedactie
Heb jij er af en toe ook zo’n moeite mee om je in je sportkleding te hijsen om jezelf vervolgens na een lange werkdag naar de sportschool te slepen? Of sport je misschien überhaupt nog niet omdat je denkt dat je het misschien niet gaat volhouden? Dan is dit de perfecte oplossing! Aan elke dag een stuk wandelen zitten meer voordelen dat je denkt. In de winter moet je jezelf alleen even warm inpakken, zo kom je aan je beweging en haal je toch even een frisse neus.
anika huizinga 477472 unsplash 1200x800
Photo by Anika Huizinga

1.Wandelen is goed voor de lijn

Ik denk dat alle vrouwen hier wel blij van worden, is het niet de droom van elke vrouw om fitter te worden zonder dat het zoveel moeite kost? Natuurlijk is sporten heerlijk en gezond, maar je heb hier niet elke dag de energie voor. Per kilometer verbrandt iemand met een gemiddeld gewicht rond de 55 calorieën. Het gaat natuurlijk niet zo hard als intensief sporten, maar het zal zeker wel zijn steentje bijdragen als je het combineert met gezonde voeding.

2. Het is gezond

Naast dat je buiten natuurlijk meer vitamine D aanmaakt, is wandelen goed voor de spijsvertering, zuurstofopname, bloedsomloop, bloeddruk en je spieren. Allemaal redenen om lekker een frisse neus te gaan halen!

3. Je loopt minder kans op blessures

Wandelen is een natuurlijke beweging, in tegenstelling tot hardlopen hoeft je lichaam geen harde schokken op te vangen én van wandelen krijg je (bijna) geen spierpijn!

4. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer

Het voordeel van wandelen is dat je het overal kunt doen, je hebt geen abonnement nodig en je hoeft zeker geen rekening te houden met openingstijden. Je stapt naar buiten en het wandelen kan direct beginnen. Handig, en goedkoop!

5. Ontspannend

Van wandelen wordt je ontspannen. Wandelen stimuleert de hersenactiviteit en daardoor vermindert het slapeloosheid, depressies en stress.

6. Het is gezellig

Misschien herken je dit wel, je hebt een drukke werkdag gehad en wanneer je thuis komt plof je na het eten lekker op de bank en kijk je voor de rest van de avond televisie. Niet echt gezellig natuurlijk… Wat is er nou fijner om samen met je lief, vriend of vriendin, een lange wandeling te maken en lange gesprekken te voeren, gezellig én goed voor je!
Zie ook: