glanzende lokken

Extra shine: deze kruiden moet je blijkbaar in je shampoofles stoppen

Body & Mind14 sep 2023, 11:52 doorRomy Nouwen
Glanzend haar willen we eigenlijk allemaal wel. Helaas zijn glanzende lokken niet altijd voor iedereen weggelegd en moeten veel mensen hard hun best doen om hun lokken op de juiste manier te verzorgen, zodat ze een beetje glans kunnen creëren. Wat het beste werkt, verschilt natuurlijk per persoon. Iets dat voor velen wel werkt als een trein, is het mixen van bepaalde kruiden met shampoo. Wij praten je bij.
glanzende lokken
Bron: @neginmirsalehi

Glanzende lokken

Als je de deur uitgaat, wil je dat wel graag met een mooie coupe. Dat betekent wat ons betreft lekker veel volume, goed in model en een mooie gezonde glans. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen moeten allerlei trucjes uitproberen om hun haar zo gezond mogelijk te maken, zodat het goed valt. Voor die mensen hebben wij misschien nog een handige tip. Je kunt namelijk met je kruidenlade ook al een heel eindje komen...

Kruiden mixen met shampoo

Op TikTok worden de beste tips voor werkelijk alles gedeeld. We zouden Google eigenlijk haast kunnen vervangen! Het maakt eigenlijk maar weinig uit waarover jij een beetje advies hebt, want als je goed zoekt, heb je binnen no-time de beste tips gevonden. Enne, soms hoef je niet eens te zoeken en komen ze zo voorbij – thanks, algoritme! Dit overkwam ons met deze handige tip voor glanzende lokken.

Kruidnagel door je shampoo

Op TikTok mengen mensen namelijk massaal hun shampoo met kruidnagel. Gewoon uit de kruidenlade! Dit zou ervoor zorgen dat je haar mega mooi gaat glanzen. En dát klikt ons natuurlijk als muziek in de oren. Buiten het feit dat kruidnagel ook best wel oké ruikt, heeft het meer voordelen. Zo bevat het ook vitamine e, magnesium en calcium, wat ervoor zorgt dat je haarwortels sterker worden. Daarnaast heeft het ook nog een goede invloed op je hoofdhuid. Het kan namelijk een droge hoofdhuid voeden.
Hoe het werkt? Vijzel een aantal kruidnagels en leg de kruiden in lauw warm water. Laat dit 15 tot 20 minuten weken en zeef de kruidnagelmassa, vervolgens kan je de boel in je shampoofles gieten en heen en weer shaken. Let op: de juiste verhouden moet 2/3 shampoo en 1/3 van het kruidnagelmengsel zijn. Vervolgens kun je de shampoo maximaal twee keer per week gebruiken. Easy, dus!
jaspreet kalsi 2nlmbcgckhg unsplash scaled e1694117962149 1200x677
Bron: Unsplash