image

Haren laseren: de beste oplossing voor een gladde en stralende huid

Body & Mind09 jul , 15:10 dooradmin
Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei op verschillende delen van het lichaam. Dit kan leiden tot onzekerheid, of ervoor zorgen dat je veel tijd kwijt bent aan het verwijderen van haar. Gelukkig is er een effectieve en langdurige oplossing: haren laseren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze behandeling en hoe het jou kan helpen om een gladde en stralende huid te krijgen.

Wat houdt haren laseren in?

Haren laseren is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een laser om de haargroei te verminderen. De laser zendt een lichtbundel uit die door de huid heen gaat en door het pigment in de haarwortel wordt geabsorbeerd. Hierdoor wordt de haarwortel verhit en vernietigd, waardoor de haar uitvalt en de haargroei wordt verminderd.
Dit is een veilige methode die door veel mensen wordt gebruikt om van ongewenste haargroei af te komen. Bij de laserkliniek in Enschede maken ze gebruik van de nieuwste lasertechnologie om de beste resultaten te behalen.

Voordelen van haren laseren

Er zijn veel voordelen verbonden aan het laseren van haren. Ten eerste is het een langdurige oplossing. Na een aantal behandelingen is de haargroei vaak voor langere tijd verminderd of zelfs volledig verdwenen. Dit betekent dat je veel minder tijd kwijt bent aan het scheren, harsen of epileren van ongewenste haargroei.
Daarnaast is het ook een relatief pijnloze behandeling. In tegenstelling tot andere methoden zoals harsen of epileren, is het laseren van haren veel minder pijnlijk en heb je er minder last van.

Voor welke delen van het lichaam is haren laseren geschikt?

Haren laseren is geschikt voor bijna alle delen van het lichaam waar ongewenste haargroei voorkomt. Denk hierbij aan je benen, oksels, bikinilijn, rug, buik en gezicht. Zelfs voor de meest gevoelige delen zoals de bikinilijn is het laseren van haren een geschikte oplossing.
Het is wel belangrijk om te weten dat de behandeling niet geschikt is voor mensen met een zeer donkere of zeer lichte huid, omdat de laser dan moeite heeft om het pigment in de haarwortel te onderscheiden van de huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is om de gewenste resultaten te behalen, verschilt per persoon en per gebied dat behandeld wordt. Gemiddeld zijn er tussen de 6 en 8 behandelingen nodig om de haargroei significant te verminderen.
Dit komt doordat de laser alleen effect heeft op haren die zich in de groeifase bevinden, en niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in deze fase. Door meerdere behandelingen uit te voeren, kan er geleidelijk aan steeds meer haargroei worden aangepakt.

Wat kan ik verwachten van een behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden waarin je vragen kunt stellen en waarin gekeken wordt of je geschikt bent voor de behandeling. Tijdens de behandeling zelf zal de laser over het te behandelen gebied worden bewogen.
Je kunt hierbij een lichte prikkelende sensatie voelen, maar over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. Na afloop kan de huid wat rood en gevoelig zijn, maar dit trekt binnen enkele uren tot dagen weer weg.