proceive zwanger

Kinderwens? 3 tips als je probeert om zwanger te worden

Body & Mind13 jun , 19:00 doorMaud Maarssen
Zwanger worden: het ene stel hoeft elkaar alleen maar aan te kijken, en andere stellen zijn ontzettend lang aan het proberen. Wat als je het echt heel graag wil, en gewoon echt even niet meer weet wat je nog kunt doen? Of als het wel gelukt is en je nu een zo goed mogelijke invloed wil hebben op je ongeboren kindje. Wij gingen op onderzoek uit en hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet om de kans op een zwangerschap te vergroten - en te zorgen voor een fijne, zorgeloze zwangerschapsperiode.

Overal zijn kinderwagens en zwangere buiken

Als je heel graag zwanger wil worden, duurt natuurlijk alles te lang. Om je heen lijkt het iedereen meteen te lukken en ook op straat zie je alleen maar vrouwen met kinderwagens en zwangere buiken. Ook op sociale media zie je de ene na de andere babyfoto voorbijkomen. Maar, het gaat echt niet bij iedereen zo soepel. Het centrum voor bevolkingsonderzoek (RIVM) meldt dat slechts 30% van alle vrouwen binnen drie maanden zwanger raakt. Daarnaast speelt ook leeftijd een rol. Zo duurt het gemiddeld langer om zwanger te worden na je 35ste, aldus het RIVM.

1. Hou je cyclus in de gaten

Een gynaecoloog van het St. Antonius ziekenhuis vertelt dat er in iedere cyclus een aantal dagen zitten waarop de vrouw het meest vruchtbaar is. Iedere maand vindt bij de vrouw een eisprong plaats. Dit is ongeveer in het midden van je cyclus, twee weken voordat je ongesteld moet worden. In de zes dagen voor je eisprong heb je het meeste kans om zwanger te worden. Hou daarom je cyclus goed in de gaten en duik de slaapkamer in op het moment dat je het meest vruchtbaar bent. De gynaecoloog geeft aan dat de meeste vrouwen die dit doen binnen een jaar zwanger zijn.

2. Let op je voeding

Dr. Phil Boyle is fertiliteitsspecialist en heeft een eigen kliniek in Ierland. Hij stelt dat voeding bewezen belangrijk is als je probeert om zwanger te worden. "Als fertiliteitsspecialist weet ik hoe belangrijk de juiste voeding is voor stellen die proberen zwanger te worden. Zelfs als je een gezond, uitgebalanceerd dieet volgt, zou ik altijd aanraden om een supplement met een uitgebreide formule te nemen." Een klein beetje uitleg: het mannelijk goedje wordt elke drie maanden opnieuw aangemaakt, terwijl eicellen zich in ongeveer drie maanden ontwikkelen. In deze drie maanden worden ze dus blootgesteld aan alles wat je doet: eten, slapen, drinken, stress en roken. Maar dat betekent dus ook dat je in deze periode een goede invloed kan uitoefenen - zowel de man als de vrouw - om het te optimaliseren, en zo ook de gezondheid van je ongeboren kindje positief te beïnvloeden.
Voedingstoffen spelen een sleutelrol in het voortplantingsproces. Het stimuleert de ontwikkeling van zowel het mannelijk product, als de eicel. Proceive is een supplement dat is ontworpen om voedingstekorten te corrigeren die van belang zijn bij de voortplantingscyclus. Het is namelijk van belang dat zowel het mannelijk als het vrouwelijk product van goede kwaliteit is. Volgens Boyle is dit een sleutelfactor bij het verwekken van een baby. Proceive biedt de meest functionele, uitgebreide, en wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen voor mannen en vrouwen met een kinderwens.
Er zijn supplementen voor iedere levensfase van zowel de man als vrouw, en ook per trimester zijn er verschillende supplementen. De eerste fase is de kinderwens, de tweede fase is de zwangerschap en ook voor na de zwangerschap zijn er supplementen. Ze zijn ontwikkeld door voedings- en medische experts, gebaseerd op 600 wetenschappelijke studies. Ook fijn om te weten: de supplementen zijn online verkrijgbaar en bij Holland & Barrett te koop. En als kers op de taart mogen wij een 'Proceive Kinderwens Duo'-pakket weggeven ter waarde van €44,95. Dit product bevat 1 maandverpakking 'Kinderwens Vrouw' en 'Kinderwens Man'. Wil je kans maken op dit prachtige pakket? Like dan dit Facebook-bericht van FEM FEM en wie weet ben jij de gelukkige winnaar.

3. Let op jezelf

De laatste tip lijkt misschien een open deur, maar wordt toch vaak vergeten: probeer rustig te blijven, niet te veel te stressen en niet direct te wanhopen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want jullie willen zó graag. Toch kan dit een negatieve invloed hebben op het proces. Stresshormonen ontregelen namelijk je cyclus, ontdekten onderzoekers aan de Ohio State University. Het zou klinische onvruchtbaarheid (niet zwanger na twaalf maanden) verdubbelen. Probeer daarom op jezelf te letten, en elkaar te helpen zo min mogelijk stress te ervaren in de periode dat jullie zwanger proberen te worden. Ook tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je niet te veel stress ervaart, ook dit kan namelijk weer invloed hebben op je ongeboren kindje.
Benieuwd naar de supplementen? Kijk dan zeker even op de website van Proceive.