untitled design 3

Lize Korpershoek reageert op commotie rondom abortus-column

Body & Mind23 jan 2023, 10:46 doorAurora Ferrari
In haar nieuwste column voor Flair heeft Lize Korpershoek openhartig over haar abortus in 2012 geschreven, maar dat schiet sommige mensen op sociale media — onder wie Maxime Meiland en Yvonne Coldeweijer — in het verkeerde keelgat. Lize laat zich uit over de massale kritiek.
untitled design 3
Bron: @lizekorpie

Lize's abortus

Lize Korpershoek had een abortus in 2012. Een moeilijke tijd, zo blijkt uit de column die de presentatrice en illustrator schreef. Ze vertelt over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties, de bedenktijd voor een abortus en over de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht.
Hoewel de column bedoeld was om het taboe rondom abortus te doorbreken, heeft dit alleen maar meer commotie gebracht. En dan vooral om dit stukje: "Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. 'Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet.'"

Kritiek

Op sociale media ontplofte het en mensen gaven massaal kritiek. Onder de critici, bevindt zich onder anderen Yvonne Coldeweijer. Zij vindt dat Lize spreekt over een abortus alsof het een "modeverschijnsel" is. "Wat je doet met je eigen lichaam moet je zelf weten, maar erover praten alsof abortus iets is wat je bij de Wehkamp bestelt, maar terugstuurt omdat het effe niet uitkomt, vind ik echt toondoof", schreef Yvonne op haar Instagram verhaal.
Ook bij Maxime Meiland schoot dit in het verkeerde keelgat. Zij noemde de column "truttigheid ten top". "Het is geen pop", voegde ze daar aan toe.
img 6416
Bron: @maximemeiland

'Thanks schatten'

Hoewel de column van Lize dus heel veel commotie heeft gekregen, ziet de presentatrice het alleen maar positief. Zo schrijft ze op een Instagram Story en Twitter het volgende: "Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!!".

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…