e bikes 9

Meer dan alleen gezellig: wat huisdieren doen met je gezondheid

Body & Mind17 mei , 19:00 doorPleuntje Janssen
Wat is er gezelliger dan thuiskomen bij een kwispelende hond, een kat die kopjes komt geven of een konijntje dat niet kan wachten om te knuffelen? Laten we het nog beter maken. Want zo'n knuffeldiertje doet niet alleen je hart smelten, maar heeft blijkbaar ook een enorm positief effect op jouw gezondheid.

1. Bye bye eenzaamheid

Wist je dat jouw fluffy sidekick een krachtige bondgenoot is in de strijd tegen eenzaamheid? Onderzoek heeft aangetoond dat alleenstaande 60-plussers met een huisdier vier keer minder kans hebben op een depressie dan wanneer ze alleen door het leven gaan. Een beestje is namelijk niet alleen een vriend, maar geeft ook structuur aan je dag en is een constante factor.

2. Blijven bewegen

Je zit zeker niet stil met een pluizenbol in huis. Huisdierbezitters hebben niet alleen een lager BMI en hoeven minder vaak naar de dokter, maar ze maken ook grotere wandelingen (ligt er natuurlijk aan wat voor huisdier je hebt). En guess what? Hoe closer de band tussen jou en je beestje, hoe meer je geneigd bent om samen op pad te gaan. Dus, haal die riem maar tevoorschijn.

3. Stress?

Ervaar je stress? Dan is het belangrijk heel dicht tegen je huisdier aan te kruipen. Onderzoekers op de Buffalo University denken dat mensen minder stress ervaren in het gezelschap van hun huisdier. En als dat nog niet genoeg is, kan jouw beestje zelfs je bloeddruk verlagen. Dus, vergeet die stressballen, koop een huisdier en ga lekker knuffelen.

4. Fijner dromen

Wie heeft er slaappillen nodig als je een pluizige bedgenoot kan hebben? Uit onderzoek blijkt namelijk dat de aanwezigheid van je huisdier je nachtrust kan verbeteren. Lekker slapen en zacht dromen met je trouwe viervoeter aan je zijde, dus. 

5. Een healthy heart is een happy you

Last but not least, jouw huisdier is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je hart. Huisdierbezitters hebben een lager risico op cardiovasculaire ziekten. Dus, geef je hart en je huisdier een extra knuffel.
Dit had je waarschijnlijk niet verwacht, toch? Haal dat hondenbot tevoorschijn, geef je kat een knuffel en geniet van al die geweldige voordelen die je krijgt door gewoon lekker samen te zijn met je huisdier.