vet haar

Met dit trucje zorg je binnen no-time dat vet haar verleden tijd is

Body & Mind23 jun , 18:00 doorRomy Nouwen
Vet haar: ongelooflijk vervelend. Al helemaal als je snel de deur uit moet. Daarom is dit trucje héél handig. Zo ben je binnen no-time van het vette haar af en kun je het wassen nog even uitstellen.

Hoe ontstaat vet haar?

Vet haar ontstaat wanneer de talgklieren in de hoofdhuid overtollige talg (eigenlijk een vorm van olie) produceren. Deze natuurlijke olie helpt normaal gesproken om het haar en je hoofdhuid goed te beschermen én te hydrateren. Maar soms werkt je lichaam iets té goed. Veel productie van talg kan dan leiden tot een zichtbare vettige laag en gevoel.
Er zijn een aantal dingen die er voor kunnen zorgen dat er overproductie ontstaat. Factoren die hieraan bijdragen zijn onder andere je genen, hormonale veranderingen zoals bijvoorbeeld je menstruatiecyclus, stress, voeding en de verzorging van je haar.

Hoe kom je er vanaf?

Heb jij binnen één dag al vet haar en moet je het echt dagelijks wassen om je haar een beetje normaal te houden? Dan hebben we slecht nieuws voor je: je bent in een vicieuze cirkel beland en daar kom je niet zomaar weer uit. Gelukkig is het ook niet onmogelijk, en zijn er manieren om je haar weer opnieuw op te voeden. Doordat je iedere dag je haar wast, zorg je ervoor dat je talgklieren sneller gaan werken. Je haar en hoofdhuid heeft namelijk wel dat beschermlaagje nodig om goed te blijven functioneren. De oplossing is dus heel simpel: je moet stoppen met wassen. Op die manier komen je talgklieren weer een beetje tot rust, en gaan ze vanzelf minder snel produceren.

Snel trucje om vet haar te laten verdwijnen

Allemaal leuk en aardig, maar de oplossing van minder wassen is er wel eentje voor op de lange termijn. Daar heb je weinig aan als je ineens in de spiegel kijkt en die vette lokken om je hoofd ziet hangen. Op dat moment kun je het beste gewoon redden wat er te redden valt. Enne, daar komt dit handige trucje bij kijken. Toen wij dit op TikTok zagen, waren we meteen enthousiast. Het eindresultaat is verbluffend. Nooit gedacht dat het zo makkelijk kon zijn.
Tijd om de droogshampoo in de prullenbak te gooien, want het kan beter. Véél beter. En waarschijnlijk heb je het juiste product al lang in huis. Misschien ben je er wel bekend mee: micellair water. Het product om je huid mee te reinigen. Maar dus niet alleen je huid, want ook je haar knapt hiervan op! Het werkt heel simpel: smeer je vette plukken in met dit water (kies wel op waterbasis, en niet op oliebasis!) en föhn je haar vervolgens droog. Het eindresultaat? Volumineuze lokken zonder vet laagje! Benieuwd of het echt werkt? Check het resultaat hier.