schermafbeelding 2018 10 23 om 105326

7 tekenen dat je even niet zo lekker in je vel zit (en hoe je het kunt fixen)

Body & Mind16 sep 2020, 13:18 doorTess Doorenbos
Iedereen kent het wel: je loopt steeds tegen dezelfde dingetjes aan en het gaat je allemaal even niet voor de wind. Je bent niet echt ongelukkig, maar je hebt zeker weleens beter in je vel gezeten. Je bent even uit je flow, en dat is heel vermoeiend. Deze zeven dingen kunnen betekenen dat iets je nét even niet helemaal lekker zit. En no worries , we vertellen je meteen wat je hieraan zou kunnen doen.
schermafbeelding 2018 10 23 om 105326
@unsplash

Workaholic

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar té hard werken is echt niet goed voor je. Het zorgt ervoor dat je ontvlucht aan de werkelijkheid, en niet bezig bent met hetgeen waar het volgens jou écht omgaat. Daarnaast levert te hard werken uiteraard erg veel stress op en zorgt het ervoor dat je geen rust in je hoofd hebt. Een tip: probeer je harde werken stapje voor stapje af te bouwen. We snappen dat het lastig is voor een workaholic zoals jij, maar probeer bijvoorbeeld te beginnen met écht alleen te werken tijdens je werkuren. Stop dan ook echt om 18u met werken en ga iets voor jezelf doen. Ook is het erg belangrijk om altijd even een break te nemen tijdens je werk. Ga even lekker een frisse neus halen tijdens een wandeling .

Little bit jealous...?

Oh Oh...jaloers zijn is (bijna) nooit goed! Of je nou jaloers bent op een vriendin, niet tevreden bent met wat je doet, of vaak de schuld bij anderen legt, - probeer hier zo snel mogelijk mee te stoppen. Het zorgt namelijk alleen maar voor bad vibes in je hoofd, wat ertoe kan leiden dat je niet alles uit het leven haalt. Dat is natuurlijk mega zonde en heel erg onnodig. Je kunt je bijvoorbeeld wel afvragen: welke kwaliteiten in het leven van mijn vrienden mis ik in mijn eigen leven? Wees ook een beetje blij met wie je bent en wat je hebt, niemand is perfect en natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar wees wat minder hard voor jezelf.

Helemaal uitgeput

Word je constant overvallen door emoties? En merk je aan je hele lichaam dat je helemaal op bent? Dan is het belangrijk om na te gaan waar deze moeheid vandaan komt. Wat is hetgeen dat ervoor zorgt dat je slecht slaapt? Ben je te gestresst, of zit je iets dwars waardoor je geen rust in je hoofd kunt krijgen voordat je gaat slapen? Denk hier goed over na, en probeer hieraan te werken, want een goede nachtrust is key als het gaat om je goed voelen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Twijfelaar?

Heb jij veel moeite met keuzes maken? Dan is het duidelijk dat je niet op een rijtje hebt wat je wil. Dit zorgt ervoor dat je niet met overtuiging je pad kunt volgen, en dat is zonde. Het is belangrijk om voor jezelf te checken waar je twijfelachtige gevoel vandaan komt. Het is namelijk heel vaak écht niet nodig om zo'n twijfelaar te zijn, en daarbij is het erg zonde van je tijd.

Meer selflove

Het klinkt misschien stom of overdreven, maar het is echt mega belangrijk om van jezelf te houden. Dus een gouden tip: geloof wat meer in jezelf. Het is niet erg als dingen soms even niet zo lopen als jij zou willen, het gaat erom hoe je hiermee omgaat, zodat het de volgende keer weer beter gaat. Probeer niet alleen te kijken naar de dingen die verkeerd gaan, maar kijk ook naar wat je allemaal bereikt hebt en hoe ver je gekomen bent. Hier zal je veel energie van krijgen en uiteindelijk happy van worden.

Moeite met loslaten

Als het gaat om voor jezelf kiezen is loslaten vaak met moeilijkst voor mensen. Denk hierbij aan het loslaten van een liefde, een baan, een vriend(in), maar ook een mening van anderen. Dit laatste is misschien wel het belangrijkste. Probeer zoveel mogelijk los te laten wat anderen mensen over jou denken, als het je negatieve gedachtes en gevoelens geeft.

Alles gaat mis

Je stoot je elke dag een paar keer, je komt overal net te laat aan, je laat je telefoon bijna elke dag vallen en er is nooit maar dan ook echt noooit plek voor je fiets bij je werk. Pfffff...Je hebt het gevoel alsof alles misgaat in je leven. En wij kunnen je vertellen dat dit best zou kunnen kloppen. Als je in een goede flow zit en het juiste pad bewandelt gaat alles namelijk veel soepeler en gebeuren dit soort knullige dingen minder snel.
Kortom: iedereen voelt zich weleens heel erg bleh.....De kunst is om hier vooral niet te lang in te blijven hangen, denk aan positieve dingen en zet elke dag weer je beste beentje voort, dan komen de fijnere vibes vanzelf terug!