bright candies chocolate close up 443419

Science says: chocolade paaseitjes helpen je bij afvallen

Body & Mind31 mrt 2023, 19:33 doorRedactie
Tijdens de paasdagen is het lastig om nee te zeggen tegen al het lekkers dat op de ontbijt- en brunchtafels verschijnt. En dan met name die paaseitjes zijn moeilijk te weerstaan. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws: deze mag je gewoon blijven eten en kunnen je volgens onderzoek zelfs helpen bij het afvallen.
bright candies chocolate close up 443419

Onderzoek

Aan de Universiteit van l'Aquila in Italië werd onderzoek gedaan naar het eten van chocolade en het resultaat hiervan op onze bloedsuikerspiegel. Dit onderzoek had goede resultaten voor fans van pure chocolade: de deelnemers die maar liefst 15 dagen dagelijks pure chocolade eten zagen hun suikerspiegel met 50% dalen. Met pure chocolade wordt in dit geval gedoeld op de variant die voor 70% uit cacao bestaat. Het dalen van de suikerspiegel zou te danken zijn aan zowel de flavonoïden in de chocolade als aan de gezonde vetten in pure chocolade. Deze laatste hebben een goede impact op het voorkomen van insulinepieken.

Paaseitjes en afvallen

Het is dus juist verstandig om dagelijks zowel voor als na het eten een stukje pure chocolade te eten. Of in dit geval dus een klein paaseitje. Voel je dus vooral niet schuldig voor het nuttigen van een paar heerlijke paaseitjes ;-). Voedingsspecialist Sue Decotis benadrukt dat het stukje chocolade niet groter mag zijn dan het laatste kootje van je duim. Anders krijg je te veel suikers en vetten binnen en gaat het hele riedeltje niet op.
Vrolijk pasen!