sporten paardrijden

Plezier hebben en fit worden: deze sport voelt niet als sporten

Body & Mind10 jul , 11:00 doorRomy Nouwen
Moet je echt wat meer bewegen, maar kun je geen sport vinden waar je blij van wordt? Dan hebben wij misschien wel dé sport gevonden waar je gelukkig van wordt. Deze sport voelt namelijk totaal niet als sporten, en dat is precies wat je nodig hebt. Spoiler alert: je moet wel een dierenvriend zijn.

Paardrijden

Misschien zag je het niet aankomen, maar we hebben het dus over paardrijden. Veel mensen zien dit als een hobby. Tussendoor naar de manage, paarden verzorgen, de stal uitmesten en zo nu en dan een rondje rijden op een paard. Je kunt er immers toffe rondjes mee maken. Door het bos, over de hei of op het strand. Een perfecte manier om lekker in de buitenlucht te zijn en even je hoofd leeg te maken.

Alle spieren

Toch kunnen we paardrijden niet alleen schalen onder een hobby. Het is namelijk ook een echte sport. Dat wisten we natuurlijk wel al een beetje. Het is niet voor niets ook onderdeel van kampioenschappen én wedstrijden op de Olympische Spelen. Toch zagen wij dat toch op een andere manier. Dat je bijvoorbeeld echt over obstakels heen moet springen om écht een sport uit te oefenen. Nou, dat is dus helemaal niet zo.
Door gewoon simpelweg op een paard te gaan zitten en te rijden, begin je eigenlijk ook al aan een goede beweging. Het paard is niet de enige dat beweegt terwijl jullie samen een rondje rijden. Als ruiter gebruik je namelijk spieren uit je hele lichaam als je gaat rijden. Zo is het een perfecte training voor je core en buik, omdat je constant evenwicht moet bewaren. Daardoor zijn je spieren in rug en buik ten alle tijden aangespannen. Verder gebruik je natuurlijk ook je benen en billen. Zoals je weet stuiter je namelijk steeds een beetje heen en weer tijdens het rijden. Verder komen ook je armen en schouders aan bod, want je moet het paard constant de juiste aanwijzingen geven door te sturen.

Waarom paardrijden sowieso een goed idee is

Door te gaan paardrijden, ben je dus daadwerkelijk aan het sporten. En goed ook. Dat betekent dat het sowieso geen kwaad kan om dit een aantal keer in de week te doen. Het kan je bezoekje aan de sportschool gewoon vervangen. En dat terwijl het eigenlijk een sport is die niet eens voelt als sporten. Toch heeft het veel meer voordelen om je wat meer bezig te houden met paarden. Je bent namelijk veel bezig met dieren, waardoor je ook veel liefde ontvangt. Daarnaast bevindt je je ook veel meer in de buitenlucht. wat weer heel goed is voor je. Ook ben je even bezig met een activiteit zonder scherm. Ook wel eens lekker, toch?