Met slechts 52 zaterdagen per jaar is het de missie van ieder twintiger om ze allemaal te laten tellen. Je voelt je vast bevestigd door hoe vol je weekendplannen zijn én bij elk verzoek om ergens heen te gaan, ga je ook. Kan leuk zijn, maar take a break! Wist je dat alleen zijn helemaal niet zo erg is, maar juist heel fijn? Dit zijn dan ook de zes positieve dingen die gebeuren wanneer je wat vaker alleen bent...
Een gesprek voeren kan vaak heel veel energie kosten, vooral als je met een groep mensen bent die je niet zo goed kent en heen en weer moet schreeuwen in een té drukke bar. Begrijp ons niet verkeerd, dat kunnen hele leuke avonden zijn, maar je moet je sociale batterij soms wel aan de lader leggen.
Als je gewoon die happy hour op vrijdag overslaat en in plaats daarvan in bed een Netflix-serie gaat bingen, zal jij je op zaterdag niet zo vermoeid voelen tijdens andere afspraken. Geef jezelf wat rust en alone-time zodat jij je energieker gaat voelen!
Soms kan het heel vervelend zijn om elke keer rekening te houden met anderen. Denk bijvoorbeeld aan hoe lang het duurt voordat jij en je vrienden het eens zijn naar welke bar jullie gaan of naar welk restaurant jullie gaan om te eten.
Zelfs het uitkiezen van een film of serie met je liefje, kan verschrikkelijk vermoeiend zijn. Jij moet het leuk vinden, maar je partner ook. Urgh! Als je lekker alleen bent, heb je hier allemaal geen last van. Je kunt kijken wat je hartje begeert en je hoeft niemands schema of voedselbeperkingen te omzeilen om dat nieuwe restaurant te bezoeken dat je altijd al wilde proberen.
Als je ervan houdt om alleen te zijn, betekent het maken van plannen met mensen dat je daarvoor je kostbare tijd alleen opgeeft. Op deze manier kun je echt kiezen wie je wil zien. Je wordt een stuk bewuster van wie het niet waard is om een gratis zondag op te geven.
Op zoek zijn naar gespreksonderwerpen : hebben we allemaal wel eens gehad. Maar als jij jezelf meer me-time geeft en stopt met dezelfde mensen vier dagen op een rij te zien, heb jij, maar ook de ander veel meer aan elkaar te vertellen.
Waarschijnlijk ben je ervan overtuigd dat je precies weet wie jij bent en wat je leuk vindt. Maarre, probeer eens de agenda van iedereen weg te halen. Je zult dan een dieper idee krijgen van wat je écht leuk vindt om te doen.
Misschien ga je altijd met je vrienden mee naar de nieuwste thrillerfilms, maar als je alleen bent, neig je meer naar romantische jankfilms. Of je gaat ermee akkoord om elke week naar de sportschool te gaan met je vrienden, maar als je een vrije middag hebt, beweeg je liever door te dansen.
Als je ervan houdt om alleen te zijn, lijkt het idee om een nacht voor jezelf op te geven en een paar uur in een bar door te brengen om een vreemde te leren kennen behoorlijk belachelijk. Is het stiekem ook wel een beetje. Als je elk weekend in de kroeg staat en tegen iedereen die jou op date vraagt, ja tegen zegt, heb je meer kans op een drastische date.
Natuurlijk kun je de slechte dates niet altijd uitsluiten. Maar omdat je selectief bent in de persoon aan wie je je vrije tijd besteedt, heb je waarschijnlijk een grotere kans op een succesvolle eerste date.