puistjes private parts

Zo behandel je puistjes bij je private parts

Body & Mind31 dec 2022, 10:45 doorRomy Nouwen
Heb jij wel eens last van puistjes bij je private parts? Je bent echt niet de enige. Helaas wordt er maar weinig over gesproken en dus weten veel mensen niet dat wat je hiermee aan moet. Wij vertellen je hoe je er aan komt én het belangrijkste: hoe je ze het beste kunt behandelen.
puistjes private parts
Bron: Pinterest

Puistjes bij je private parts?

We hebben allemaal wel eens last van een puistje. Wel is het zo dat de één er meer last van heeft dan de ander. Helaas blijft het ook lang niet altijd bij alleen een pukkeltje op je kin of voorhoofd. Het kan namelijk ook op andere lichaamsdelen. Heb jij wel eens last van puistjes bij je private parts ? Dan hebben wij goed nieuws! Je bent namelijk écht niet de enige. Tijd om het hier gewoon eens over te hebben.

Hoe behandel je deze puistjes?

Als je een puistje wil behandelen, is het belangrijk dat je weet wat de oorzaak ervan is. Niet bij alle soorten puistjes heb je het zelf in de hand. De volgende dingen kunnen ervoor zorgen dat je één of meerdere puistjes kunt krijgen daar beneden:
  • Zweten
  • Wrijving
  • Overtollige talgproductie
  • Bacteriën
  • Ontsteking
  • Verstopte poriën
  • Scheren
  • Hormonale veranderingen
Het liefst wil je een puistje natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. Helaas is dat lang niet altijd mogelijk! In sommige gevallen kun je voorkomen dat een puistje ontstaat óf da-ie zich uitbreidt. Denk bijvoorbeeld aan puistjes die ontstaan door zweten, wrijving of scheren. Maar in sommige gevallen heb je het helaas niet altijd in de hand. Denk bijvoorbeeld aan een ontsteking of hormonale veranderingen.
Allereerst is het belangrijk dat je je huid ook down under genoeg hydrateert. Dat helpt om je huid gezond te houden. Daarnaast kun je je huidje met puistjes op je private parts ook gewoon behandelen zoals je dat op bijvoorbeeld je gezicht zou doen. Zo kun je de huid goed exfolieren én helpen producten met benzoylperoxide, salicylzuur, BHA's en AHA's goed.

Let op!

Het kan zijn dat je bepaalde plekjes bij je private parts aanziet voor pukkeltjes terwijl het eigenlijk iets anders is. Je kunt namelijk ook bepaalde uitslag krijgen van een SOA. Vraag je je af of het wel echt pukkeltjes zijn? Schroom dan niet om het met je huisarts te overleggen. Better safe than sorry!