stralend witte lach behouden krijgen etenswaren femfem

Je stralende witte lach behouden? Vermijd dan deze etenswaren

Body & Mind02 jan 2018, 17:29 doorRomy
De meeste vrouwen vinden het belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien. Haren mooi gestyled, een beetje make-up, nagels in de lak en we kunnen weer voor de dag komen. Vele mensen vinden dat bij een goede verzorging een gezond en mooi gebit ook een belangrijke rol speelt. Met name het hebben van witte tanden wordt steeds belangrijker en daarvoor hoef je gelukkig niet meteen je tanden te bleken. Door het te vermijden van verschillende etenswaren behoud jij of krijg jij ook je stralende witte lach.
stralend witte lach behouden krijgen etenswaren femfem

Rode bieten

Wanneer je een recept met rode bieten klaarmaakt is dat daarna ook nog duidelijk te zien op de snijplank, jouw handen en blijkbaar ook jouw tanden. Dit komt doordat rode bietjes zo'n diepe kleur hebben dat ze ook jouw witte tanden aantasten.

Sojasaus

Wat is sushi zonder sojasaus? Niets, het geeft namelijk net een betere smaaksensatie en eigenlijk zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch kun je beter geen sojasaus meer bij sushi eten óf wat minder. Het blijkt namelijk dat de donkere kleur van sojasaus na het eten nog lang op je tanden blijkt zitten en dit zorgt ervoor dat het glazuur op je stralend witte tanden wordt aangetast.

Kersen

Drankjes met vele suikers zijn niet goed voor te tanden, hierdoor krijg je onder andere last van gaatjes. Toch blijken niet alleen de suikers in drankjes de boosdoener te zijn, ook de vruchtensappen uit het fruit kunnen zorgen voor kleurveranderingen op de tanden. De natuurlijke suikers in de vruchtensappen zijn ook suikers en deze kunnen bacteriën in de mond veroorzaken.
kersen witte tanden
Foto: Michał Grosicki via Unsplash

Curry

Tandarts Luke Thorley vertelt dat een overheerlijke curry ook een boosdoener kan zijn als het gaat om stralend witte tanden. De gele specerijen die in een curry gaan hebben namelijk zo'n sterke pigmentatie dat ze ruw voor de tanden kunnen zijn en dat zorgt weer voor vlekken.

Balsamicoazijn

Balsamicoazijn is een redelijk kleverige azijn, doordat het kleverig van aard is zorgt het er daarom ook voor dat het gemakkelijk aan je tanden blijkt kleven. Je kunt het waarschijnlijk al raden: dit is is slecht voor je gebit en kan leiden tot vlekken op de tanden.

Thee

Volgens tandarts Luke Thorley is thee slechter voor je tanden dan koffie, wie had dat gedacht? Het blijkt namelijk dat in thee het stofje tannine zit, wat zorgt voor een aanslag op je tanden. Als je vaak groene thee drinkt is het probleem minder groot. Hoe donkerder de kleur van je thee, hoe groter de kans op gelere tanden.
thee witte tanden fem fem
Foto: Drew Taylor via Unsplash

Tomatensaus

Thorney vertelt dat de felgekleurde rode kleur van tomaten niet alleen positief zijn. Deze felle kleur samen met de zuurgraad van de tomatensaus samen zorgt gemakkelijk voor erosie en vlekken op de tanden.

Rode wijn

Ook rode wijn bevat het stofje tannine, net als thee. Deze stof heeft invloed op kleur, geur en smaak. Het zorgt er naast dat je een 'droge mond' krijgt ook voor dat je pigment krijgt op je tanden.

Citroensap

Net als tomatensaus zijn citrusvruchten ook erg zuur. Dit is een belangrijke eigenschap van deze vruchten, maar het kan wel het tandglazuur aantasten. De zuurgraad van de citrusvruchten zorgt er namelijk voor dat het gele omhulsel achter je tandoppervlak naar voren laten komen. Doordat dit naar voren komt, lijken je tanden veel geler.
citroen witte tanden
Foto: Lauren Mancke via Unsplash
Lees ook: