koppel

Strontverkouden? Dan moet je vaker tussen de lakens duiken

Body & Mind02 mei , 14:02 doorAurora Ferrari
Van bil gaan is goed voor je. Het verbetert je humeur, is goed voor je geheugen én volgens de wetenschap is het ook nog eens goed tegen verkoudheid. Onderzoekers hebben namelijk aangegeven dat vrouwen minder snel verkouden worden als ze actief zijn tussen de lakens. Dus eh... er staat maar één ding op je te wachten.

Meer rollebollen, minder snotneuzen

Of het nu hooikoorts, corona of een doodnormale verkoudheid is: er zijn een heleboel mensen verkouden. Wist je dat een hete sessie in bed een flinke boost kan geven aan je immuunsysteem? Dit heeft alles te maken met onbekende cellen waar je lichaam op reageren – welke moeten gastvrij worden ontvangen en welke moeten worden tegengewerkt? Met het maken van antilichamen als gevolg.
Vrouwen die hun 'zin' omarmen hebben over het algemeen meer van die verdedigende antilichaampjes in hun lichaam. En die antilichamen zorgen ervoor dat het verkoudheidsvirus sneller wordt tegengehouden wanneer het wil binnendringen.

Onderzoek

Onderzoekers bij de Wilkes University hebben hiervoor 115 studenten hun speekselmonsters afgenomen om te controleren op immunoglobuline A. Ook vroegen ze de studenten naar hun seksuele activiteit en wat blijkt: wie twee keer per week in bed ligt te ketsen, heeft ongeveer dertig procent meer van die antilichaampjes dus, een kleinere kans om verkouden te worden. We zuigen dit niet uit onze duim, het is écht waar.
Dus, je hebt reden genoeg om vanavond weer lekker van bil te gaan. De hele week trouwens. Want eh... wie wil nu verkouden worden? Wij in ieder geval niet. Stay healthy en ga veel rollebollen!