istock 878909000 tips positiever leven

Met deze tips sta jij een stuk positiever in het leven

Body & Mind29 mrt 2020, 15:15 doorNadja Knol
Positief blijven. Je hoort het altijd om je heen. Toch is dit voor veel mensen heel lastig, zeker wanneer zij niet altijd het meeste geluk hebben in hun leven. Tegenslagen, hoe groot of klein deze ook kunnen zijn, zorgen ervoor dat we makkelijk in een negatieve sfeer komen en daar komen we lastig weer uit. Dit geldt voor ons allemaal, je bent niet alleen. Het zit namelijk in ons lichaam en is iets heel menselijks.
Toch is het fijn om hier verandering in te brengen, voor zover dat mogelijk is. Een positieve blik op het leven kan je namelijk alleen maar helpen. Maar, hoe doe je dat; positief denken? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet, want ook jij kunt het.

Blijf niet hangen in tegenslagen

Het is lastig om een tegenslag, vooral als deze groot is, te verwerken en vrolijk door te gaan met je leven. Het blijft hangen in je hoofd en zorgt voor een donkere wolk in jouw dag. Probeer daarom deze tegenslag te begrijpen, ook al kan dat niet naar jouw gevoel, hem te accepteren en het positieve hiervan inzien. Alles gebeurt namelijk om een reden. Ook als het voelt dat jouw leven op alle vlakken tegenzit. Blijf onthouden dat je leven doorgaat en er wat beters op je pad komt.

Richt je op de goede dingen

Wanneer jij je vooral richt op de goede dingen in jouw dag; dat de zon schijnt, je een leuke afspraak hebt met een kennis of je een nieuwe afspeellijst hebt gevonden zul je zien dat je veel meer geniet van je dag. Ook al zijn het kleine dingen, al deze dingen bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat jij met een positieve blik door het leven gaat en veel apprecieert.

Lach zoveel mogelijk

Oké, het klinkt wat gek. Lachen is namelijk iets wat spontaan gebeurt en je niet kunt dwingen. Toch is het meer lachen op een dag iets wat je kunt veranderen. Natuurlijk gaat dit niet om volluit lachen maar wanneer je al meer glimlacht naar de mensen om je heen, geeft dit je een goed gevoel. Misschien glimlachen zij ook wel terug; ook dit kan je positief beïnvloeden en zorgen voor een betere dag. De kleine dingen dragen meer bij dan je zou denken.

Probeer niet te overdenken

Overthinking: we doen het allemaal weleens. Soms vaker op een dag. Dit gebeurt meestal wanneer jij even niks te doen hebt of je in je bed ligt. Je gaat denken aan bepaalde dingen die zijn gebeurt en hoe jij dingen anders had kunnen doen bijvoorbeeld. Dit is voor je gedachtes erg lastig aangezien deze niet willen denken aan de negatieve dingen, dit heeft namelijk veel invloed op jouw humeur en hoe jij je de rest van de dag voelt. Denk dus niet te veel aan het verleden en accepteer dat jij dingen hebt gedaan zoals jij die wilde doen. hier kun je niks meer aan doen, het heeft dan ook geen zin om te blijven denken.

Betrap jezelf

Wanneer jij voelt dat je in een negatieve bubbel zit en je dit zelf ook doorhebt; betrap jezelf hier dan op en probeer dit te vermijden. Denk aan de mooie dingen die er zijn gebeurt in jouw dag en hoe jij je op dat moment voelde.

Impact van de gebeurtenis

In onze dag gebeuren er veel dingen die we liever anders hadden gezien. Kleine maar ook grote dingen. Wanneer dit alleen gaat om kleine negatieve dingen dan is het fijn om bij jezelf na te gaan hoeveel deze dingen jouw dag beïnvloeden. Hoe erg is het eigenlijk? Reageer ik niet wat té negatief? Blijf realistisch kijken naar jouw houding en hoe je deze kunt aanpassen. Misschien denk je wel: waar maak ik mij eigenlijk druk om? Daar kun je dan weer om lachen.

Tot slot

Het blijft nou eenmaal lastig om altijd positief te zijn, dit kan dan ook niemand. Maar wanneer jij net dat beetje meer positiviteit in je leven brengt, kan dat heel wat doen.