faye afgevallen 35 kilo

Wat een prestatie: Faye (21) viel 35 kilo af en voelt zich beter dan ooit

Body & Mind10 jul , 20:00 doorRomy Nouwen
Als je kilo's te zwaar bent, kan het heel lastig zijn die kilo's weer kwijt te raken. Daarom is het ontzettend knap als het je wel lukt. Faye (21) heeft een paar heftige jaren achter de rug, maar wist zichzelf te herpakken. Daardoor is ze nu maar liefst 35 kilo afgevallen. Een megaknappe prestatie, als je het ons vraagt.

Faye vertelt verhaal

De 21-jarige Faye doet haar hele verhaal aan de redactie van Women's Health, en dat vinden wij echt heel dapper. Faye heeft namelijk behoorlijk wat moeten doorstaan en dus vinden wij het extra knap dat ze nu toch alles zomaar naar buiten durft te brengen. Een aantal jaar geleden ging Faye door een lastige periode heen. Ze was nog jong, maar kreeg toch een hoop te verduren doordat ze twee keer in een verkeersongeluk terecht kwam.

Zware periode

Mentaal had Faye het voor een lange tijd heel zwaar. Hierdoor begon ze met eten. Ze at alles waar ze zin in had, en vond het lastig om zomaar dingen opzij te zetten als ze eenmaal was begonnen met eten. Daardoor kwam ze steeds wat meer aan. Uiteindelijk zelfs zó veel dat ze obesitas had. Zelf zag ze voor lange tijd de ernst van de situatie niet per se in. Natuurlijk had ze door dat ze niet altijd gezond at, maar ze zag zichzelf nooit echt als een dik persoon. Die twee ongelukken zorgden er uiteindelijk voor dat het erger werd. Ze kon niet zo heel veel, en eten was voor haar de enige oplossing.

Verandering

Toch kwam er een keerpunt. Er kwam namelijk een moment dat Faye niet zo lekker in haar vel zat. Ze voelde zich niet zo fit. Ze besloot dat er iets moest veranderen, zodat ze zich beter kon gaan voelen. De echte motivatie kwam pas toen ze op de weegschaal stond. Ze woog zichzelf eigenlijk nooit, waardoor het getal op de weegschaal ontzettend hard aankwam. Op dat moment wist ze dat ze aan de bak moest om daar verandering in te brengen.
Ze besloot de schadevergoedingen van haar verkeersongelukken op een goede manier in te zetten. Het geld investeerde ze in personal training. Samen met een expert begon ze aan een traject om meer te bewegen en sterker te worden. De eerste trainingen vielen haar meteen heel zwaar, maar toch zette ze door. "Als ik iets in mijn hoofd heb dan ga ik ervoor. Het is dan ook alles of niks. Ik bleef doorgaan en ik merkte hoe mijn lichaam veranderde. Ik werd fit en ging me daardoor steeds beter voelen", vertelt ze. Nu is ze blij dat ze heeft doorgezet én heeft ze krachttraining zelfs als nieuwe hobby omarmd.
Ook heeft ze haar relatie met voeding aangepakt. Daar waar ze voorheen een echte emotie-eter was, is dat nu helemaal anders. Ze eet heel bewust en probeert de goede voeding te kiezen om haar lichaam gezond te houden. Samen met het sporten heeft dat ervoor gezorgd dat ze nu 35 kilo afgevallen is.