buik

Weg met dat opgeblazen gevoel: déze producten helpen

Body & Mind02 jul , 19:30 doorRedactie
We kennen het allemaal: dat ongemakkelijke, opgeblazen gevoel na een maaltijd. Het kan je dag behoorlijk verpesten en je zelfvertrouwen een deuk geven. Het voelt vervelend en je hebt er nooit echt de juiste outfit voor aan - dat net te strakke topje bijvoorbeeld. En al helemaal nu we straks in bikini moeten is het niet wat we willen. Gelukkig zijn er manieren om dit vervelende gevoel te verminderen. Wij vertellen je welke producten je gaan helpen.

1. Gember

Gember staat bekend om zijn kalmerende effect op het spijsverteringsstelsel. Het kan helpen bij het verminderen van gasvorming en het bevorderen van een soepele spijsvertering. Voeg wat verse gember toe aan je thee of gebruik het in je maaltijden voor een opkikkertje.

2. Komkommer

Komkommer zit bomvol met water en helpt daardoor bij het doorspoelen van overtollig zout in je lichaam. Hierdoor kan het een opgeblazen gevoel ook verminderen. Voeg plakjes komkommer toe aan je water of eet ze als snack om jezelf gehydrateerd en opgefrist te voelen. Lekker, gezond én geen opgeblazen gevoel meer.

2. Bananen

Bananen zijn sowieso ontzettend goed voor je. Maar ook goed tegen een opgeblazen gevoel. Ze zijn namelijk een bron van kalium, een mineraal dat helpt om de vochtbalans in je lichaam te reguleren. Dit kan helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel, vooral als het wordt veroorzaakt door een teveel aan zout.

4. Yoghurt

Yoghurt bevat probiotica, de goede bacteriën die je darmen gezond houden en helpen bij een efficiënte spijsvertering. Kies voor natuurlijke, ongezoete yoghurt om het meeste voordeel te halen en een opgeblazen gevoel te verminderen.

5. Venkelzaad

Venkelzaad is een traditioneel middel tegen spijsverteringsproblemen. Maar, het kauwen op venkelzaad na een maaltijd kan helpen bij het verminderen van gasvorming en een opgeblazen gevoel. Probeer het eens en ontdek hoe effectief het kan zijn!

6. Papaja

Nu wordt het exotisch. Papaja bevat een enzym genaamd papaja, dat helpt bij het afbreken van eiwitten en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Het regelmatig eten van papaja kan helpen om een opgeblazen gevoel te verminderen en je buik gelukkig te houden.

7. Munt

En als allerlaatste: munt. Het heeft een kalmerende werking op het spijsverteringskanaal en kan helpen bij het verlichten van gas en een opgeblazen gevoel. Drink verse muntthee of voeg verse muntblaadjes toe aan je water voor een verfrissend effect.