medicijn ziek

Volgens TikTok is dit simpele recept hét wondermiddel tegen verkoudheid

Body & Mind16 okt 2023, 12:01 doorAdmin
Het is nu herfst en veel mensen zijn volop aan het hoesten. Niet zo gek, aangezien dit hét seizoen van verkoudheid is. Mega vervelend natuurlijk, dus hoe kom je hier snel vanaf? Op TikTok gaat er een heel simpel recept rond, wat hét wondermiddel tegen verkoudheid zou moeten zijn!
medicijn ziek

Verkouden

Hoesten, een loopneus, keelpijn en soms zelfs hoofdpijn: verkouden zijn is geen pretje. Sterker nog, je kan je flink belabberd voelen van zo'n 'onschuldig' verkoudheidje. Natuurlijk helpt het om gezond te eten en genoeg vitamines binnen te krijgen, maar vaak zit je hier wel een dikke week aan vast. Dus wat is nou hét wondermiddel tegen verkoudheid? TikTok is hier – wederom – om ons uit de brand te helpen!

Wondermiddel tegen verkoudheid

Er gaat een video rond op TikTok, waarin een moeder beweert dat zij hét wondermiddel tegen verkoudheid weet. En het is ook nog eens onwijs makkelijk om zelf te maken! Begin door een sinaasappel doormidden te snijden. Prik vervolgens een aantal gaatjes aan de binnenkant met een vork. Strooi hier wat zout in en leg de twee sinaasappelhelften weer op elkaar.
Laat het vervolgens twee minuten in de magnetron stomen. Giet er hierna nog wat honing in en knijp de sinaasappel uit in een kommetje. Drink het sap wat hieruit komt op en volgens de creator zou je je binnen no time beter moeten voelen. Wij gaan dit zeker proberen!
De tekst gaat verder onder de video

Gember

Ondanks dat de manier hierboven onwijs goed schijnt te helpen – ook als we de comments mogen geloven – is er nog een andere remedie die rondgaat. Namelijk gember met honing! Gember werkt sowieso heel goed om hoest te verminderen en honing is verzachtend in je keel.
Week een stukje gember in de honing en eet dit op, of maak een lekker kopje gemberthee. Met deze hacks zal je je binnen no time beter voelen!