bingewatchen

Zelfzorg door bingewatchen: waarom je jezelf af en toe mag verwennen

Body & Mind03 aug 2023, 13:28 doorRoos Hooijer
Vandaag de dag is zelfzorg belangrijker dan ooit. Je wilt immers een perfecte balans creëren tussen werk en privé. En in het dagelijks leven heb je het al erg druk met het sociale leven te onderhouden, het huishouden te runnen of om na werk nog even te gaan sporten. Daarom kun je ervoor kiezen om regelmatig te bingewatchen om aan meer zelfzorg te werken.
bingewatchen
Bron: Unsplash

Bingewatchen is voor jezelf zorgen

Waarom bingewatchen zeker geen verkeerd idee is om wat vaker te doen, lees je hier. Alvast een tip: dat is natuurlijk een goed werkende verbinding, samen met een VPN gratis downloaden. Hieronder lees je er uiteraard meer over.

Het is het perfecte moment om even helemaal tot rust te komen in huis

Heb je het al wel eens een keer gedaan? Op het moment dat je even goed voor de televisie gaat zitten om te bingewatchen , dan merk je al erg snel dat je even helemaal tot rust kunt komen. Tijdens het kijken van een nieuwe of je favoriete serie hoef je namelijk even helemaal nergens over na te denken. Droom lekker weg met een goede kop thee of ga voor quality time samen met je partner. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen er vaker voor kiezen om te gaan bingewatchen in huis.

Je kunt altijd alle gesprekken over series en films bijbenen

Misschien is een bepaalde serie het ontwerp van de dag op kantoor of zijn vrienden erg te spreken over een bepaalde acteur uit een serie. Dan wil je natuurlijk ook erg graag mee kunnen praten in dit soort gesprekken. Gelukkig hoeft dat niet zo lastig te zijn. Je weet altijd zeker dat je helemaal op de hoogte bent van de laatste aflevering door de serie te bingewatchen.

Misschien ontdek je door te bingewatchen ineens een favoriete nieuwe serie

En kies je ervoor om een serie te gaan streamen via een bepaalde dienst? Dan zijn er ongetwijfeld nog een paar andere series die worden aanbevolen of die meteen je interesse wekken. Het kan dus ook zomaar zo zijn dat je door het bingewatchen ineens een andere favoriete serie gaat krijgen. Hierdoor heb je dus nóg meer tijd om lekker op de bank te ploffen en de televisie aan te zetten. Ook is het de afwisseling van het kijken van verschillende soorten series natuurlijk ook altijd reuze leuk.

Het is de perfecte activiteit voor een regenachtige en donkere dag

Je herkent het vast en zeker wel. Op een regenachtige en donkeren dag kruip je het liefste onder een dektentje op de bank. Die heftige regenbuien of die stevige wind zijn namelijk niet bepaald aantrekkelijk om eropuit te gaan. Dit soort dagen lenen zich nog beter om te gaan bingewatchen. Want terwijl het buiten flink aan het stormen is, zit je er binnen lekker warmpjes bij. Dus merk je dat de temperaturen aan het dalen zijn en is het al een aantal dagen achter elkaar slecht weer? Zet gewoon je televisie aan en geniet van een ultiem verwenmoment voor jezelf.

De ideale activiteiten als je een paar drukke dagen achter de rug hebt gehad

Het kan zomaar zo zijn dat je ineens een paar drukke dagen achter elkaar hebt gepland. Misschien heb je een drukke sportsessie achter de rug, je hebt een paar dagen extra moeten werken of een lang festival weekend gehad. In dit soort gevallen is het meer dan begrijpelijk dat je even weer wat extra tijd voor jezelf nodig hebt om de batterij even helemaal op te laden. Ook dan is het plannen van een avondje bingen altijd een erg goed idee. Je hebt hierdoor weer net even wat meer energie voor de dagen die komen gaan.

Zorg altijd voor een goed werkende verbinding, zodat het bingewatchen zo vlekkeloos mogelijk verloopt

Het belangrijkste van alles? Een goed werkende verbinding en VPN. Hierdoor weet je zeker dat je tijdens het kijken van een film of een serie niet te maken krijgt met een haperend beeld of ruis. Maar het bingewatchen doe je ook nog eens helemaal veilig, zodat je zeker weet dat je veilig bent tegen internetcriminelen die niet met je gegevens aan de haal kunnen gaan. En dat is natuurlijk wel een erg fijne gedachte. Ga je binnenkort ook met alle bovengenoemde tips aan de slag bij jou in huis?