zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken? Dit is de beste zorgverzekering voor jou

Body & Mind23 dec 2019, 19:30 doorRedactie
Je zorgverzekering. Niet bepaald een sexy onderwerp om over na te denken, maar daarom niet minder belangrijk! Wanneer je je verdiept in de goedkoopste zorgverzekering voor jou, kun je op jaarbasis namelijk flink wat geld besparen. En dat geld kun je weer gebruiken voor andere dingen, zoals een fijne wintertrui of die mooie laarsjes die je maar niet uit je hoofd kunt krijgen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over zorgverzekering overstappen. Bovendien kun je met onze handige vergelijker direct checken welke zorgverzekering het beste aansluit op jouw wensen! Check het hieronder:
Allereerst is het handig om te weten wanneer je überhaupt moet overstappen. Aan het einde van ieder kalenderjaar heb je de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Elk jaar worden de nieuwe polisvoorwaarden per verzekering vanaf 12 november bekendgemaakt, dus dan kun je beginnen met vergelijken.
Het beste is om vóór het einde van het kalenderjaar je nieuwe polis af te sluiten. Dit komt omdat je bij sommige aanvullende pakketten eerst medisch geaccepteerd moet worden en dat kan even duren. Tot 1 januari heb je de tijd om je oude verzekering op te zeggen en tot 1 februari om een nieuwe te kiezen. Zorg dat je de deadline van 1 februari dus niet laat verstrijken, want dan ben je onverzekerd en loop je het risico een flinke boete te krijgen.

Waarom zou ik van zorgverzekering overstappen?

Wil je misschien wel van zorgverzekering overstappen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Of ben je er nog niet helemaal zeker van waarom je precies zou overstappen? Geen probleem, want hieronder vind je de twee belangrijkste redenen om over te stappen:
  1. Een andere zorgverzekering is goedkoper
  2. Een andere zorgverzekering sluit qua dekking en voorwaarden beter aan bij jouw wensen.

Zorgverzekering vergelijken

Om erachter te komen of een deze redenen voor jou ook gelden, kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Het is handig om voor jezelf te bedenken welke zorgkosten je in 2020 misschien gaat maken, zoals tandartskosten, anticonceptie of overige zorg. Of slik je misschien specifieke medicijnen die je momenteel niet vergoed krijgt? Wanneer je dit voor jezelf op een rijtje hebt, kun je gerichter zoeken en vergelijken. Op die manier kom je er al snel achter welke verzekeringen sowieso afvallen en welke het beste aansluiten bij jouw wensen. Check het hieronder met deze handige vergelijker. Zo weet je in een oogwenk welke zorgverzekering het beste bij jou past.