Een goed boek kan voor veel dingen zorgen. Zo kan het natuurlijk jouw taal enorm verbeteren en blijkt zelfs uit onderzoek dat je langer leeft. Toch zitten er nog veel meer voordelen aan een boek. Wanneer jij even wat in de knoop met jezelf zit, of gewoon wilt werken aan het ontdekken van jouw echte ik, dan kunnen motiverende boeken een heleboel voor jou betekenen. Je kunt hier inspiratie uit halen en misschien leer jij veel meer dingen over je zelf kennen, die je eerst niet had bedacht.

boeken-beste-versie-van-jezelf

Terwijl jij met jouw komkommer masker op zit in bad, kun jij een heleboel wijsheid uit deze boeken halen.

You Are a Badass

Wanneer jij op welke manier dan ook een verandering in jouw leven wilt brengen, maar niet weet hoe dan is You Are a Badass het perfecte boek voor jou. Door hilarische inspirerend verhalen, adviezen, exercises en hier en daar een scheldwoord helpt Jen Sincero jou het meeste uit jezelf te halen. Jouw gewoontes en jouw zelfsabotage kunnen eindelijk de deur uit. Niks houd jij meer tegen om het leven te leiden, en te creëren, waar jij altijd al van hebt gedroomd. Na het lezen van dit boek weet jij hoe je bent, waarom je zo bent en om te leren ervan te houden dat je sommige dingen niet kunt veranderen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Living With L (& PJ) (@living_with_l) op

De logica van geluk

Je zou denken dat er in blijdschap geen logica zit. Je wordt blij van leuke dingen, that’s it, toch? Nou… Dat zit toch iets anders dan je denkt. Iedereen streeft ernaar om zo gelukkig mogelijk te leven, wat soms niet even makkelijk is. Mo Gawdat, de schrijver van het boek, heeft na een lastige tijd zichzelf ten doel gesteld om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen toegepast worden. Op wie z’n leven dan ook. Zijn statement is inmiddels duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij hier zo over is gaan nadenken lees je in De logica van geluk.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door S. Jongbloed ♡ tofuhippie.nl (@tofuhippie) op

De moed van imperfectie

Misschien vind jij jezelf wel enorm perfectionistisch, maar ook wanneer jij dit helemaal niet vind kan het zijn dat jij jouw leven laat leiden door wat anderen denken. Dat jij je onbewust te druk maakt over andere mensen hun meningen. In De moed van imperfectie beschrijft Brené Brown hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in jouw leven horen te hebben. Leven vanuit het gevoel dat jij het waard bent. Het doel van het boek is dat jij aan het eind van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’ gaat.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wilma Van Dijk (@stoutmoedigcoaching) op

De edele kunst van not giving a fuck

Van eerst populair weblog naar een New York Times-besteller. De edele kunst van not giving a fuck geeft jouw de ruimte om even helemaal jezelf te zijn. Hierin beschrijft Mark Manson dat altijd positief zijn niet helpt, maar je in plaats daarvan leert om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in jouw leven. Zodra jij jouw angsten onder ogen ziet, vind je de moed en zelfvertrouwen die jij al een lange tijd zoekt. Het boek werkt bevrijdend en zorgt ervoor dat jij eventjes alles loslaat.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gezondetoer (@gezondetoer) op