Het is af en toe wel even lekker om te kunnen ontspannen met een goed boek. Zeker wanneer je er een lange werkdag op hebt zitten en wel een momentje voor jezelf kunt gebruiken. Om je een beetje ontspanning te bieden, hebben we de leukste boeken voor je op een rijtje gezet.

Side view of beautiful young woman reading book on bed at home. Female model in nightwear sitting on bed read a novel.

Freakonomics

Steven D. Levitt is geen typische econoom. Hij bestudeert de raadsels van het alledaagse leven. Dit varieert van vreemdgaan en misdaden tot het ouderschap en sporten. Hij trekt conclusies die recht ingaan tegen de wijsheid van alledag. Het boek is een buitengewone samenwerking tussen Steven D. Levitt en Stephen J. Dubner, een bekroond auteur en journalist. Samen onderzoeken ze de werking van een crack-bende, de waarheid over vastgoedmakelaars, de geheimen van de Ku Klux Klan, en nog veel meer.

Verboden Vruchten

Verboden Vruchten is een bundel met erotische gedichten en verhalen, geschreven door Katja Schuurman. Ze laat hiermee zien hoeveel liefde ze heeft voor het geschreven woord, hoe groot haar liefde is voor de liefde zelf en hoe gevarieerd haar smaak is. Ze biedt een selectie uit de erotische wereldliteratuur en een inkijkje in de interessante geest van de mooiste vrouwen van het land.

Selfies

‘Selfies’ vertelt het verhaal van jonge, knappe vrouwen die alleen maar aan zichzelf denken, dagelijks uren aan hun uiterlijk besteden en graag in merkkleding lopen. Ze leiden een levensgevaarlijk bestaan, want langzaam zijn ze doelwit geworden van een labiel persoon die besluit om één voor één met al deze vrouwen af te rekenen.

De startup van 4 uur per week

In dit boek geeft Felix Plötz je tips voor het opstarten van je eigen bedrijfje naast je huidige baan. Hij legt uit waar je begint, hoe je weet of je hobby marktpotentieel heeft en hoe je een goed business idee formuleert. Daarbij vertelt hij je hoe je dit kunt combineren met je werk. Zijn aanpak zorgt ervoor dat je doorzet en daarbij ook je enthousiasme niet verliest. Dankzij dit boek hoef je niet meer alleen te dromen over een nieuwe of extra carrière, maar kun je daadwerkelijk de stappen zetten die daarvoor nodig zijn.

De zonde van de vrouw

In ‘De zonde van de vrouw’ onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Aan de hand van de levens van vier vrouwen, Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Jane Bowles en Patricia Highsmith, probeert Connie in dit boek iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfvernieling.

femfem-boeken-vv
femfem-boeken
femfem-zondevrouw-boeken
startup-boeken-femfem
selfies-boeken-femfem