Over minder dan een week gaan de feestdagen (eindelijk) van start. We zijn allemaal toe aan een paar dagen vrij. We hebben hard gewerkt gedurende het hele jaar dus die paar vrije dagen zo aan het einde van het jaar komen als geroepen. Een paar dagen rust. Geen stress aan ons hoofd, maar gewoon even helemaal niks doen en volledig tot rust komen. Hoe kan dat dan beter dan met een goed boek?

Je ziet wel eens nieuwe boeken voorbij komen in de boekhandel of je hoort het op de radio. Je bent getriggerd door de flaptekst en wil het graag gaan lezen. Door de dagelijkse sleur waarin je bent beland, kom je er alleen helaas nooit aan toe. Nu die vrije dagen eindelijk om de hoek staan, is het tijd om hier eens tijd voor vrij te maken. Laat je meeslepen door één van deze spraakmakende boeken.

1. De zeven zussen

Zonder enige vorm van publiciteit rolde ‘De zeven zussen‘, geschreven door Lucinda Riley, vorig jaar van de één op de andere dag op nummer 1 in de Bestseller-60. Het is een zevendelige boekenreeks waarvan de inmiddels vijf verschenen delen in de top 10 staan. Het verhaal gaat over zeven zussen. De zussen zijn na de dood van hun vader geadopteerd. Na het overlijden van hun vader krijgen alle zeven zussen een brief met daarin een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Je raadt het vast al, zeven boeken en zeven zussen, ieder boek gaat namelijk over één van de zussen. Lukt het ze allemaal om hun identiteit te achterhalen? Deze ‘prettige, leesbare, historische romans’ zijn al in meer dan 30 landen te verkrijgen en heeft verschillende prijzen gewonnen. Ze zijn absoluut de moeite waard om te lezen en ook niet geheel onbelangrijk enorm binge-waardig.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door KADO tips (@kado.tips) op

2. Grand Hotel Europa

Grand Hotel Europa‘ is een bestseller roman geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Het boek gaat over een schrijver die zijn intrek neemt in het vervallen Grand Hotel Europa. Hij denkt na na over wat er is misgegaan met zijn geliefde. Hij reconstrueert het liefdesverhaal en neemt je mee door een spannend zoektocht. Je moet wel even geen zitten voor deze roman, want het is een enorme pil. Het is pure satire en een ongelooflijke confrontatie met de hedendaagse reislust en de daarmee samenhangende globalisering. Grand Hotel Europa houdt de lezer een spiegel voor. Door verschillende opiniebladen wordt het boek zeer hoog aangeprezen, dus waar wacht je nog op?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Elske Leest (@elskeleest) op

3. De edele kunst van not giving a fuck

De edele kunst van not giving a fuck’, geschreven door Mark Manson, heb je vast wel eens voorbij zien komen. Dit boek is super hedendaags en komt als echt geroepen. In de tegenwoordige tijd van presentatiedruk en onzekerheden komt dit zelfhulpboek echt van pas. Het boek leert je vooral niet altijd positief te hoeven zijn. Iedereen heeft tegenslagen en tekortkomingen in het leven en vindt het moeilijk om hiermee om te gaan. In plaats van wegrennen voor je diepste angsten en onzekerheden, wordt in het boek juist gestimuleerd om jouw pijnlijke waarheid onder ogen te durven zien. In deze tijd hebben we enorme behoefte aan moed en zelfvertrouwen en dat is wat dit boek jou leert. Dit boek is ondersteund door wetenschappelijk, maar bevat een humoristische ondertoon wat het makkelijk maakt om te lezen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Eveline Le Bruyn (@evelineleb) op

4. Ik ontsnapte uit Auschwitz

Ik ontsnapte uit Auschwitz‘ is geschreven door Rudolf Vrba. In het boek wordt het waargebeurde levensverhaal van Rudolf geschetst. Rudolf is een Poolse Jood en één van de weinigen die wist te ontsnappen uit het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. In 1942 wordt hij gedeporteerd naar de Poolse stad en twee jaar later weet hij samen met een kampgenoot te ontsnappen. Het boek beschrijft alle gruwelijkheden die zich destijds hebben afgepeeld in het kamp, maar ook lees je over de ontsnapping zelf. Het boek heeft inmiddel als meer dan 100.000 exemplaren verkocht en maakt het een absolute bestseller. Het is misschien niet het meeste vrolijke boek, maar absoluut een aanrader voor iemand die behoefte heeft aan een meeslepend verhaal.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wouter Nieuwenhuijse (@woody_newhouse) op

5. Grappig jammer

Grappig jammer‘ kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Het is geschreven door televisiepresentator Tim Hofman. Grappig Jammer is alweer zijn tweede poëziebundel. Een bundel waarin hedendaagse onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt aan de hand van gedichten. Het bevat persoonlijke anekdotes, maar ook baanbrekende observaties over de actualiteit. Op een humoristische wijze maakt Tim Hofman zware onderwerpen luchtig en bespreekbaar. Deze poëziebundel is een perfect boek om te lezen tijdens de feestdagen, omdat het korte verhaaltjes bevat. Zo kan je gerust tussen alle familiaire verplichtingen door een paar hoofdstukken lezen. Ook is het een ideaal cadeautje voor onder de kerstboom.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op