Borsten horen bij het vrouwelijk lichaam, maar ze kunnen zo nu en dan zorgen voor irritaties en pijn. Wanneer je bukt, sport of gewoon rustig bezig bent krijg je opeens een steek in je borst. Waarschijnlijk ga je meteen van het ergste uit, maar dat is vaak nergens voor nodig. Er zijn ook andere oorzaken waardoor je borstpijn kunt ervaren.

boobs-femfem

Beha

Het is belangrijk dat je een goede beha draagt. Je borsten moeten goed ondersteunt worden, anders kun je pijn krijgen. Koop jij altijd een beha op de gok? Laat je maat een keertje opmeten bij een lingeriezaak. Een makkelijke manier om borstpijn te voorkomen!

Menstruatie

Heb jij tijdens je menstruatie last van borstpijn? Je bent niet de enige! Naast rugpijn kun je ook last krijgen van je borsten. Dit kan komen doordat je natuurlijke hormoonschommeling verandert wanneer je menstruatiecyclus zich aandient. Drink minder koffie en draag een ondersteunende beha, dit helpt tegen de pijn!

Cyste

Als je een bultje in je borst voelt, hoef je niet meteen in paniek te raken. Dit kan namelijk een cyste zijn. Een cyste is een kleine verzameling van vloeistoffen die zich ophopen in je borst. Het gaat meestal vanzelf weer weg, maar als dat niet het geval is kan de dokter het vocht verwijderen zodat de cyste verdwijnt.

Ontsteking

Het kan ook zo zijn dat je borst op een bepaalde plek ontstoken is. Voelt je borst warm aan en heb je last van korstjes en schilfers, bijvoorbeeld op de tepel? Dit kan wijzen op een infectie. Ga langs de dokter voor een antibioticakuur en probeer de pijn te verlichten met een warm en nat washandje.

Als de pijn langere tijd aanhoudt of je het simpelweg gewoon niet vertrouwt, maak dan een afspraak bij de dokter. Het is belangrijk om je borsten goed in de gaten te houden!

Heb jij wel eens last van ingegroeide haartjes? Zo kom je er op een makkelijk manier vanaf!