Het was eigenlijk wel te verwachten: een film over de meest besproken man in Hollywood van het afgelopen anderhalf jaar. Plan B, het productiebedrijf van Brad Pitt, heeft volgens Entertainment Tonight de rechten gekocht om een film te maken over de ontmaskering van Harvey Weinstein.

Brad Pitt Harvey Weinstein FEM FEM

Het begon allemaal in oktober 2017 toen The New York Times een stuk publiceerde over Harvey, een van de machtigste producenten in La La Land. Een man die jarenlang vrouwen misbruikte en zelfs verkrachtte. De twee auteurs van het stuk, Jodi Kantor en Megan Twohey, hebben maandenlang onderzoek gedaan voordat het stuk eindelijk werd gepubliceerd.

Na de publicatie kwamen de #MeToo- en TimesUp-bewegingen en nu ook een film die niet specifiek alleen om Harvey Weinstein gaat, maar over de verslaggevers en hun onderzoek naar wat er precies allemaal gaande was rondom Harvey.

Brad zelf heeft ook met Harvey te maken gehad toen hij nog met zijn oude liefde Gwyneth Paltrow was. De actrice is zelf namelijk ook een keer bijna misbruikt door de producent en Brad was hiervan op de hoogte en heeft Harvey ook ooit gewaarschuwd om haar nooit aan te raken.

Afijn, weten hoe het er precies allemaal aan toe ging om voor the downfall van Harvey Weinstein te zorgen? Binnenkort allemaal in de bioscoop te zien met dank aan Brad.