Jullie hebben even ruimte nodig om na te denken over jullie relatie, dus besluiten jullie om een pauze in te lassen. Maar 9 van de 10 keer weten we al wat de uitkomst van deze pauze is. De pauze is het eerste teken dat de relatie nooit meer zal worden als hoe hij was. Natuurlijk hoeft dit niet altijd zo te zijn, maar deze punten helpen je om de definitie van jullie ‘break’ te begrijpen.

break-breuk-relatie-femfem

Het probleem komt van binnen

Je hebt relatieproblemen die veroorzaakt zijn door een externe factor, bijvoorbeeld stressfactoren op werk. Externe problemen kunnen meestal relatief gemakkelijk opgelost worden. Maar je hebt ook interne problemen en deze zullen niet opgelost worden door het nemen van een pauze. Wanneer je besluit het weer te proberen, zullen deze interne factoren nog steeds aanwezig zijn. De pauze in jullie relatie heeft hier niets aan veranderd.

Je vond de rust en vrijheid wel prettig

Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen, je hoeft met niemand rekening te houden en je kunt doen wat je wilt. Deze gedachte vind jij wel prettig en stiekem geniet je wel van die pauze. Dit is geen bevestiging van het feit dat het weer goed gaat komen. Integendeel. Wanneer jij geniet van de pauze in je relatie, haalt je relatie hoogstwaarschijnlijk niet het beste in je naar boven en ga je je realiseren dat je misschien wel beter af bent wanneer je single bent. Soms kan een pauze ervoor zorgen dat jij de kans krijgt om weer helemaal tot jezelf te komen, waardoor je je realiseert dat je je leven zo leuker vindt.

Je voelt je zelfverzekerder

Een relatie zou ervoor moeten zorgen dat je zelfvertrouwen enorm stijgt. Hij zou jou het gevoel moeten geven dat je de mooiste, leukste en liefste vrouw op aarde bent. Wanneer jouw zelfvertrouwen tijdens deze break een oppepper krijgt, zit er iets niet goed.

Je kunt een toekomst samen niet goed voorstellen

Tijdens een pauze ga je nadenken. Zou je wel willen samenwonen, maar zie je het simpelweg niet voor je met hem? Krijg jij het warm wanneer je denkt om een weekendje weg te boeken voor volgend jaar maart? Durf jij sowieso niet echt plannen voor de toekomst te maken? Waarschijnlijk had jij deze pauze nodig om eens goed na te denken over jullie relatie, maar wanneer je je dit gaat realiseren, is deze pauze waarschijnlijk een pauze zonder eind.

Behalve als je de break nodig hebt om je hoofd te legen, is deze break meestal de eerste stap naar een daadwerkelijke breuk.